Nederland - 2 april 2021 - Aandelen

Cryptoplatform Coinbase op 14 april naar de beurs

door STIJN

Het wordt dan toch werkelijkheid, het fameuze cryptoplatform Coinbase zou op 14 april naar de beurs in New York trekken. Ze zullen een financiële update geven op 6 april. Hun marktdebuut komt op een zeer gelegen moment, crypto is namelijk opnieuw bijzonder ‘hot’ en steeds meer grote investeerders en bedrijven springen op de cryptokar. 

Binnenkort hoeven investeerders in crypto niet alleen meer te beleggen in digitale munten, ze kunnen weldra ook investeren in Coinbase. Op 14 april zou het cryptoplatform naar de beurs trekken. Het aanstaande debuut van Coinbase komt op een interessant marktmoment. Aangezien sommige technologiebedrijven hun IPO uitstellen, zet Coinbase zijn beursgang voort.

Maar los daarvan, het is ook gewoon een goede periode voor crypto an sich gezien de bitcoin bijzonder hoog noteert en opnieuw naar een recordkoers lijkt te stijgen. Op het moment van schrijven noteert de populaire digitale munt net onder de 60.000 dollar.

Direct listing

Coinbase zei dat ze van plan zijn om 115 miljoen aandelen te verhandelen. Initieel wou Coinbase via een IPO naar de beurs trekken maar daar zien ze nu dus van af. In plaats daarvan zullen ze naar de beurs trekken via een ‘direct listing’. Daarbij worden geen nieuwe aandelen door banken op de markt geplaatst maar worden de bestaande aandelen publiek verhandelbaar.

Het voordeel hiervan is dat de beursgang veel sneller gaat en dat de posities van bestaande aandeelhouders niet verwateren of minder waard worden, het aantal aandelen blijft immers hetzelfde. Spotify, Roblox en Slack hebben deze methode ook toegepast bij hun beursgang.

Coinbase werd opgericht in 2012 en is één van de grootste cryptohandelsplatformen van de Verenigde Staten. Het bedrijf zal gaan noteren onder het symbool ‘COIN’ op de Amerikaanse Nasdaq en wordt geschat op een marktwaarde van maar liefst 90 miljard dollar.

Bronnen: Techcrunch

Foto: Marco Verch Pro – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.