Nederland - 17 augustus 2018 - Beursbrink

Amerikaanse ‘Marijuana Bill’ kan markt openen voor buitenlandse bedrijven

door STIJN

Canopy Growth, één van de grootste Canadese marihuanabedrijven, zou de Amerikaanse markt willen betreden maar daarvoor moet marihuana eerst op federaal niveau gelegaliseerd worden. Of er moet alleszins een federale erkenning komen voor de staten die marihuana hebben gelegaliseerd.

Canopy Growth is ondertussen een vaste waarde op de Canadese marihuanamarkt. Ze denken uiteraard aan uitbreiden en nieuwe markten veroveren, zo ook de Amerikaans markt. Maar dat zijn ze enkel bereid te doen als er op federaal niveau iets grondig veranderd ten opzichte van marihuana. Dat geldt niet enkel voor hen maar ook voor andere bedrijven die graag zouden willen uitbreiden.

Ze wachten op de goedkeuring van de STATES Act, oftewel de ‘Strengthening the Tenth Amendment Through Entrusting States’ Act. Dit wetsvoorstel zou een heleboel onduidelijkheden en drempels omtrent de beslissing van procureur-generaal Jeff Sessions doen vervagen.

Legaliseren

Sessions draaide begin 2017 de beslissing van de Obama-administratie terug, toen mochten staten zelf beslissen welk marihuanabeleid ze hanteerden. Jeff Sessions maakte hier een einde aan maar Amerikaanse staten blijven momenteel handelen naar de regel die Obama in der tijd had ingevoerd, in principe overtreden deze staten momenteel de federale wet.

The U.S. has had a history of, ‘When we can’t agree, let’s just allocate the authority to the state, and if they say it’s OK, it’s OK.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, zei tijdens een interview dat Sessions het momenteel onmogelijk maakt voor Canopy om de Amerikaanse markt te betreden. Twee jaar geleden zou het geen probleem zijn geweest onder het bewind van Barack Obama.

Maar liefst 60 procent van de Amerikaanse bevolking is alvast voorstander om marihuana te legaliseren, zowel recreatief als medicinaal. Het oordeel van Sessions strookt dus niet met de publieke opinie inzake dit onderwerp. Vermoedelijk is het slechts een kwestie van tijd alvorens het standpunt wijzigt en de Amerikaanse marihuanamarkt zijn deuren zal openen.

Bronnen: Bloomberg

Foto: SoCali – Flickr

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.