Nederland - 26 augustus 2018 - Beursblik

Ook moederbedrijf Johnnie Walker ziet kansen in marihuana

door STIJN

Het lijkt wel een lopend vuurtje, drankgiganten die zich op de marihuana markt storten. Na Coors, Corona en Heineken zet nu ook Johnnie Walker in stap in die richting. Het overkoepelend bedrijf Diageo verklaarde vorige week dat ze in gesprek zijn met verschillende cannabisbedrijven.

Uit een interview met Bloomberg blijkt dat Diageo, bekend van de alcoholische dranken Smirnoff en Johnnie Walker, in gesprek is met drie Canadese marihuanabedrijven. Het doel van de onderhandelingen is een overname of een partnerschap met één van deze bedrijven.

De reacties op de financiële markten zijn alvast positief met de instap van drankgiganten in de marihuana markt, na de bekendmaking stegen een groot deel marihuana aandelen. Cronos Group steeg met 16,39 procent, Aphria 7,2 procent, Canopy Growth 5,8 procent en Tilray 8,4 procent.

Het is duidelijk wat er zich afspeelt omtrent marihuana, steeds meer drankgiganten willen hun graantje meepikken van deze groeiende industrie en proberen op deze manier hun dalende verkoopcijfers te compenseren. Marihuana is immers ‘hot’ en wereldwijd is het standpunt aan het keren in het voordeel van dit ‘groene goud’.

Legaliseren

Het is niet verwonderlijk dat deze bedrijven aan het lobbyen zijn om cannabis in andere landen gelegaliseerd te krijgen. In Canada is dat niet meer nodig maar andere grote potentiële markten, zoals de Verenigde Staten van Amerika en Europa, hebben een duwtje in de rug nodig.

Voor wie het nog niet begrepen heeft, de marihuana industrie heeft nog ontzettend veel opwaarts potentieel. Het is echter opvallend dat AB Inbev, één van de grootste bierbrouwers ter wereld, zich afzijdig houden en voorlopig nog geen aanstalten hebben gemaakt om de markt de betreden.

CEO Carlos Brito vindt voorlopig dat er nog te veel landen zijn die marihuana als illegaal bestempelen. AB Inbev zit uiteraard niet stil en houdt de situatie nauwgezet in de gaten. Het lijkt er op dat ze het juiste moment aan het afwachten zijn, het is wellicht een kwestie van tijd.

Bronnen: De Tijd

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.