Europa - 6 juli 2021 - Beursbrink

Weldra 360 miljard nieuwe dollars naar de cryptomarkt?

door RAJA SPEET

Vanaf 1 juli staat voor Duitse investeringsfondsen de deur naar de cryptomarkt open, nadat de Duitse regelgever hier in mei van dit jaar groen licht voor gaf. Dat kan in de komende maanden voor een flinke instroom naar crypto zorgen. Zeker gezien Coinbase vorige week de juiste licenties kreeg om Duiste fondsen te helpen om op de crypto tour te gaan.

In Duitsland mogen ‘specialfondsen’ nu 20% van hun vermogen onder beheer in cryptomunten steken. Niet alleen bitcoins, maar ook bijvoorbeeld ethers. Totaal gaat het om 4.000 fondsen die 1,87 biljoen dollar beheren.

In de Week van Crypto bespraken we de situatie al (vanaf minuut 6:05):

Coinbase

Dat Duitse fondsen nu in crypto mogen, is geen nieuws meer. Maar dat is anders bij het feit dat Coinbase nu zaken mag doen in Duitsland.

Coinbase is één van de grootste crypto brokers ter wereld. Een groot deel van de inkomsten haalt de broker uit grote organisaties helpen met de stap naar crypto. Zo hielp Coinbase Tesla met de aankoop van bitcoins. Daarnaast helpt Coinbase ook bij de opslag van cryptomunten.

Dankzij deze diensten is het voor professionele investeerders of grote bedrijven een veel lagere drempel om in bitcoins of andere crypto’s te investeren. Want hoe ga je als groentje in een nieuwe markt even 100 miljoen of 1 miljard dollar aan bitcoins kopen en bewaren? Coinbase heeft deze expertise natuurlijk wel.

Nu Coinbase ook de juiste licenties heeft gekregen om ook in Duitsland professionele investeerders te kunnen helpen, zal het voor de 4.000 Duitse fondsen waarschijnlijk veel eenvoudiger worden om in de cryptomarkt te stappen.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.