Nederland - 18 december 2020 - Aandelen

Cryptoplatform Coinbase trekt naar Wall Street

door STIJN

Nu de bitcoin aan recordkoersen noteert, heeft cryptoplatform Coinbase een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om publiek te gaan. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ga je binnenkort aandelen kunnen kopen van Coinbase. Een grote opportuniteit voor het cryptoplatform maar ook voor crypto in het algemeen.

Gaan we weldra aandelen kunnen kopen van het Amerikaanse cryptoplatform Coinbase? Dat hangt af van wat de SEC beslist. Coinbase heeft onlangs een aanvraag ingediend om publiek te gaan op de Amerikaanse beurs. Analisten en marktkenners verwachten dat Coinbase naar de beurs zal trekken tegen een waarde van 28 miljard dollar. Dat wordt een flinke IPO met andere woorden.

Het zou één van de grootste IPO’s ooit kunnen worden als ze effectief aan 28 miljard dollar naar de beurs kunnen trekken. Ter vergelijking, Facebook trok naar de beurs met een waarde van 16 miljard dollar en Alibaba met een waarde van 25 miljard dollar.

Populariteit crypto

De aanvraag werd op een strategisch moment ingediend, namelijk net nu bitcoin opnieuw aan recordkoersen noteert. Crypto is dus opnieuw ‘hot’ en de mainstream media covert weer volop nieuws omtrent digitale munten. Coinbase werd opgericht in 2012 en heeft 35 miljoen gebruikers uit ongeveer 100 landen, goed voor een totale handelsvolume van 320 miljard dollar.

Het zou in ieder geval goede publiciteit zijn voor de cryptomarkt mocht Coinbase noteren op de Amerikaanse beurzen. En het zou niet verbazen mocht de IPO eveneens exploderen, net zoals die van DoorDash en AirBNB. Na goedkeuring van de SEC zal er een startdatum gepubliceerd worden.

Bronnen: CNN

Foto: QuoteInspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.