Cryptoknallers - 4 maart 2023 - crypto
door VINCE

Nieuwe Coinbase blockchain ‘enorme stem van vertrouwen’ in Ethereum

Ethereum ontving onlangs een bullishe gloed over zich heen, na de aankondiging van Coinbase’s nieuwe layer-2 netwerk. Volgens Cointelegraph zijn beleggers zeer te spreken over het netwerk beveiligd op Ethereum, aangezien andere cryptobedrijven en financiële instellingen wellicht Coinbase zullen volgen naar Ethereum! Ook zullen de gebruikers van Coinbase’s netwerk ETH nodig hebben.

728x90

Volgens Brian Armstrong, CEO van Coinbase, bevindt het layer-2-netwerk ‘Base’ zich momenteel in de testfase. Uiteindelijk wil Base echter een netwerk worden voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps) op Ethereum.

Door beleggers wordt Coinbase’s netwerk beschreven als een “enorme vertrouwensstemming” en een “keerpunt” voor Ethereum. Maar waarom?

Ethereum kan indirect met miljoenen gebruikers gaan groeien!

De cryptocommunity is erg te spreken over het nieuwe project van Coinbase. Nou gaat het niet zo zeer om hoe het netwerk zelf zich zal ontwikkelen, maar eerder om het vertrouwen dat Ethereum van Coinbase krijgt. Volgens crypto-expert Ryan Sean Adams zou het bijvoorbeeld een precedent kunnen scheppen voor andere cryptocurrency-bedrijven en financiële instellingen om Ethereum te gebruiken bij het bouwen van nieuwe projecten:

Coinbase heeft ongeveer 110 miljoen geverifieerde gebruikers en werkt sinds de oprichting in 2012 samen met 245.000 bedrijven in meer dan 100 landen. De cryptocurrency-uitwisseling is de op een na grootste in termen van handelsvolume, na Binance volgens CoinGecko.

“Als Coinbase de komende jaren 20% van zijn 110 miljoen geverifieerde gebruikers converteert naar Layer 2-gebruikers, zal dit alleen al het totale aantal crypto-native gebruikers vertienvoudigen”, voegde Adams eraan toe.

Een enorme nieuwe groep dus die via Base, de blockchain van Ethereum gaat gebruiken. Volgens Coinbase zal dit de manier zijn om crypto op te schalen naar een miljard gebruikers.

Vraag naar ETH zal met de Base-gebruikers meegroeien 

’s Werelds op een na grootste blockchain kan dus enorm groeien in gebruikers. Maar het project van Coinbase kan ook heel positief zijn voor de munt ETH.

De layer-2 Base zal namelijk geen eigen munt hebben. Omdat het netwerk op Ethereum staat, zullen de potentiële miljoenen gebruikers dus ook allemaal ETH nodig gaan hebben om de transactiekosten te betalen.

Dit, in combinatie met het feit dat het aanbod van ETH nu afneemt (zie hieronder), brengt een enorm opwaarts potentieel voor de coin.

“Een nieuwe layer-2 opent de deuren voor SEC-controles”

Bij een lancering van een netwerk dat veel gevolgen kan hebben, komen er natuurlijk ook onzekerheden kijken. De onzekerheid van Gabriel Shapiro, algemeen adviseur van investeringsmaatschappij Delphi Labs, ligt bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens hem geeft de lancering reden voor de Amerikaanse beurswaakhond om ongewenste controles uit te voeren:

“A centralized L2 that trades lots of tokens any number of which could be alleged securities, or does lots of DeFi transactions that arguably might alleged to be regulated (securities swaps etc), opens the door to the SEC making new kinds of secondary market claims,” schreef Shapiro.

Shapiro’s zorgen komen nadat de SEC onlangs haar strenge beleid tegen verschillende stablecoin-uitgevers en staking-services heeft opgevoerd.

Moet je nu investeren in ETH?

Hoewel de SEC zeker nog een rol kan spelen in dit verhaal, kan het dit ook bij ieder ander netwerk doen. Maar het heeft eerdere enorme groei in een aantal gevallen ook zeker niet weten te stoppen. De lancering van Base op Ethereum, en het mogelijke domino-effect dat erna kan volgen, zouden wel eens zo’n geval van enorme groei voor ETH kunnen zijn.

Maar voordat je op basis van deze informatie direct investeert in Ethereum, zou je jouw kennis over het netwerk en de munt eens kunnen vergroten met onze Crypto Gids!

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Hiervan hebben we recentelijk nog een nieuwe editie gepubliceerd.

Check het nu door je te abonneren via deze link!

Bron: Cointelegraph.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.