Nederland - 10 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Coinbase gaat 20 procent personeel ontslaan

Cryptoplatform Coinbase is van plan één vijfde van hun werknemers te ontslaan. In juni vorig jaar werd er ook al 18 procent de laan uitgestuurd. De situatie op de cryptomarkt dwingt het bedrijf in te grijpen vermits er te weinig werk is door de gedaalde vraag naar cryptodiensten. 

Overal ter wereld zijn bedrijven manieren aan het zoeken om de kosten te drukken. Ook op de cryptomarkt zijn bedrijven aan het ingrijpen. Coinbase zou nog eens 20 procent van hun werknemers gaan ontslaan om het bedrijf kostenefficiënter te maken, er gaan 950 jobs verloren.

In juni vorig jaar werd ook al 18 procent ontslaan. Brian Armstrong, CEO van Binance, is van mening dat ze veel eerder hadden moeten ingrijpen. Maar door het debacle rond het faillissement van FTX, is de situatie op de cryptomarkt verslechterd. Iets wat ze niet hadden kunnen voorspellen.

With perfect hindsight, looking back, we should have done more. The best you can do is react quickly once information becomes available, and that’s what we’re doing in this case.

Kosten

De beslissing om nog eens een deel personeel te ontslaan, zou kun kosten voor Q1 dit jaar met 25 procent doen dalen. Verschillende stresstesten hebben ook al duidelijk gemaakt dat Coinbase nog meer kosten gaat moeten drukken, willen ze toekomstige stormen kunnen doorstaan.

Tal van bedrijven zitten in hetzelfde schuitje. Techbedrijven zoals Amazon, Salesforce, Meta, overal ter wereld zijn bedrijven op zoek naar manieren om de kosten te drukken. Vaak gebeurt dit door werknemers te ontslaan. Marktkenners beweren dat er een einde is gekomen aan de groeiperiode.

Bronnen: Kate Rooney – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.