Americas - 8 juni 2020 - Aandelen

Wall Street richting overwegend groene opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag richting een hogere opening. Ongeveer een half uur voor de openingsbel voorspelden de futures op de S&P 500 een plus van 0,6 procent. De Dow Jones index lijkt zelfs 0,9 procent hoger te gaan openen terwijl de Nasdaq met een min van 0,1 procent achterblijft.

“Na het verrassende banenrapport over de maand mei, verschuift de aandacht nu naar hoe de Fed deze data zal interpreteren en wat de mogelijke gevolgen zijn voor het monetaire beleid”, volgens economen van Deutsche Bank.

“We verwachten dat de vergadering een eerste verschuiving in het beleid zal laten zien van crisispreventie naar de meer traditionele doelen om stimulus in te zetten ter ondersteuning van het economisch herstel”, aldus de Duitse grootbank in aanloop naar het Amerikaanse rentebesluit op woensdagavond.

Volgens marktstrateeg Edward Park van Brooks Macdonald is het sentiment verbeterd door het sterke banenrapport, maar is het prematuur om te stellen dat de Amerikaanse economie goed op weg is naar herstel.

Diverse Amerikaanse staten rapporteren de afgelopen dagen weer een toename in het aantal coronabesmettingen, terwijl New York, dat hard getroffen werd door de pandemie, zijn economie vanaf maandag weer heropent.

“Het virus zal niet weg zijn in twee maanden tijd”, waarschuwt econoom Oliver Jones van Capital Economics dan ook.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. De euro/dollar verhandelde vanmiddag op 1,1296. Een vat WTI-olie werd 0,9 procent goedkoper na de verlenging van de OPEC+ deal om de productie de komende tijd in te perken. Het akkoord dat eind deze maand afloopt, is tot eind juli verlengd.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Grubhub stegen vrijdag ruim 5 procent na het bericht van CNBC dat Europese rivalen Just Eat Takeaway en Delivery Hero zich zouden willen mengen in de overnamestrijd met Uber, dat de Amerikaanse maaltijdbezorger in wil lijven. In de voorbeurshandel maandag steeg Grubhub nog eens 2,0 procent.

Amerikaanse luchtvaartaandelen beleefden vorige week al een sterke week en zetten die trend maandag door. Delta Air Lines koerste richting een 6,0 procent hogere opening en American Airlines noteerde in de elektronische handel 7,0 procent in het groen.

Aandelen Gilead Sciences werden maandag voorbeurs 4,0 procent duurder. Persbureau Bloomberg schreef dit weekend dat de Britse sectorgenoot AstraZeneca Gilead vorige maand heeft benaderd voor een fusie. Details over de eventuele voorwaarden werden niet genoemd.

Aandelen van het Britse BP met een notering in New York werden voorbeurs 3,5 procent meer waard. BP gaat, zo melden diverse media, 10.000 banen schrappen op zijn kantoren en wil zowel de investeringen als de operationele kosten flink verlagen.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 2,6 procent op een slot van 3.193,93 punten. De Dow Jones index won zelfs 3,2 procent tot 27.110,98 punten en de Nasdaq ging 2,1 procent omhoog en sloot op 9.814,08 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments