VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 3 juli 2020 - Beursbrink

‘Vraag naar olie zal volledig hersteld zijn in 2022’

door STIJN

Analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verwachten dat de vraag naar olie in 2022 volledig hersteld zal zijn. Dit jaar blijft de situatie zorgwekkend met een daling van 8 procent. In 2021 verwachten ze een rebound van 6 procent en in 2022 gaat de vraag naar olie op hetzelfde niveau zitten als in 2019. Het is slechts een kwestie van tijd.

De wereldeconomie komt stilaan terug op gang, ondanks dat het aantal besmettingen blijven toenemen in bepaalde werelddelen. De vraag naar olie is hierdoor ook lichtjes aan het stijgen maar de analisten van Goldman Sachs verwachten dit jaar nog geen vuurwerk gezien ze voorspellen dat de vraag naar olie 8 procent zal dalen. Het zal dus afhangen van de komende jaren.

De vraag naar benzine zal vermoedelijk als eerste gaan herstellen gevolgd door diesel. De grootste verliezer van de hoop is kerosine, de brandstof die wordt gebruikt in de luchtvaart. Door de lockdown-maatregelen en de beperkte vluchten, is de afname van kerosine hard gekelderd. In dit segment zal de vraag naar de brandstof pas volledig hersteld zijn in het jaar 2023.

Vooruitzichten

De internationale Brent crude noteert momenteel aan 42,75 dollar per vat, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van gisteren. Ook de Amerikaanse WTI wist te stijgen met 1,5 procent naar 40,43 dollar per vat. Tijdens het tweede kwartaal stegen de prijzen respectievelijk met 80 en 91 procent maar toch bevinden beide indexen zich nog in een ‘bear market’.

Het Internationale Energie Agentschap verwacht dat de vraag naar olie dit jaar het hardst zal dalen in de geschiedenis van de metingen. Maar ze verwachten de komende maanden wel een stabilisering op de oliemarkt. En zelfs de grootste stijging in de vraag naar olie volgend jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.