USA - 26 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street richting licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De productiebeperkingsdeal van de OPEC en druk op het Britse pond zijn volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda vrijdag de twee belangrijkste thema’s die de markt bezighouden. OPEC besloot donderdag in Wenen, met steun van andere belangrijke producenten, zoals Rusland, de productiebeperking met negen maanden te verlengen. De markt had meer verwacht. De olieprijs sloot donderdag meer dan 5 procent lager.

Tweede punt van focus is de daling van het Britse pond, nadat uit een opiniepeiling bleek dat Labour inloopt op de Conservatieven. “Na de verliezen [voor de Britse munt] van gisteren eindigt de week voor het pond rot”, aldus Erlam. “Bovendien kan de munt zich in de nabije toekomst geconfronteerd zien met nog meer ellende, aangezien het pond ten opzichte van de dollar door de 1,29 is gebroken”, voegde hij toe.

In Europa was sprake van een overwegend negatief sentiment, met een verlies van 0,3 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij bij een gebrek aan richtinggevende publicaties de markt de aandacht richtte op de valutamarkt, nadat uit een opiniepeiling bleek dat Labour inloopt op de Conservatieven.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,6 procent tot 19.686,84 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,1 procent op 3.110,06 punten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat bruto binnenlands product eerste kwartaal in een harder tempo is gegroeid. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 1,2 procent. Uit een eerdere raming bleek nog een groei van 0,7 procent op kwartaalbasis. Er werd een groei van 0,8 procent verwacht.

De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april gedaald. De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto’s daalden afgelopen maand met 0,7 procent, ofwel 1,6 miljard dollar, tot 231,2 miljard dollar.

Later op de dag staat het consumentenvertrouwen in mei op de agenda.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 48,51 dollar, terwijl een brent-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 51,05 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1183. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1219 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco noteerde in de elektronische voorbeurs 1,8 procent hoger, nadat de Amerikaanse retailer donderdag laat over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst en omzet rapporteerde.

Nutanix steeg 14,5 procent procent, nadat de aanbieder van clouddiensten donderdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Deckers Outdoor steeg 11,9 procent, nadat de fabrikant van Ugg laarzen onverwacht een nettowinst over het afgelopen kwartaal rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 2.415,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.082,95 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.205,26 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.