Americas - 1 december 2020 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteerden futures op de S&P 500 en Dow Jones index 1,0 procent hoger en die op de Nasdaq 0,8 procent.

De indexen in New York leverden maandag juist nog terrein in, maar desondanks was er in november sprake van de sterkste maand voor de S&P 500 sinds april en voor de Dow Jones zelfs sinds 1987. Voor de Russell 200 was het bovendien de sterkste maand ooit. De hoop op een vaccin en afnemende politieke onzekerheid in de Verenigde Staten deden de beurzen goed, volgens analisten van SEB.

“Beleggers gokken weer op een sneller economisch herstel en een terugkeer naar normaal”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Dinsdagochtend verschenen onder meer sterke inkoopdata uit China.

“Dat gezegd hebbende, beleggers moeten zich bewust blijven van het feit dat er nog steeds een aanzienlijk risico is voor de mondiale economie en zeker voor de Amerikaanse economie op de korte termijn”, aldus Aslam, die wees op het feit dat er nog veel monetaire steun nodig is, alsook fiscale steun.

“Voorzitter Jerome Powell van de Fed maakte recent al duidelijk dat beleidsmakers hun zaken op orde moeten krijgen en een klap moeten geven op een tweede stimuleringsronde [in de VS]”.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers vanmiddag oog voor de Amerikaanse bouwuitgaven en de inkoopmanagersindexen voor de industrie van Markit en ISM.

Powell begint aan zijn periodieke tweedaagse verantwoording van het coronabeleid in het Amerikaans Congres, net als minister van financiën Steven Mnuchin. Beleidsmakers zullen de twee mogelijk vragen naar het besluit van Mnuchin onlangs om een aantal leenfaciliteiten van de Fed niet te verlengen na het eind van het jaar.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,1974. De olieprijzen daalden ruim een half procent. Maandag wist de OPEC nog geen akkoord te bereiken over een verlenging van het productieakkoord. Dinsdag sluiten ook bondgenoten als Rusland aan bij de tweedaagse vergadering.

Verder blijft de beweging van de bitcoin interessant, nadat de cryptomunt maandag door de grens van 20.000 dollar ging. Dinsdagmiddag was de munt zo’n 18.874 dollar waard.

Volgens marktanalist Aslam ligt de weerstand op 20.000 dollar en alleen als de bitcoin zich daar boven handhaaft, kan de munt doorstoten naar 50.000 dollar.

Bedrijfsnieuws

Zoom Video Communications behaalde in het derde kwartaal opnieuw een flink hogere winst en omzet waarmee de videoconferentiedienst onverminderd profiteerde van de vele thuiswerkers als gevolg van de coronacrisis. Het aandeel daalde voorbeurs toch 7 procent omdat de kosten harder stegen dan de markt had verwacht.

Pfizer en BioNTech hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau een versnelde aanvraag gedaan voor hun coronavaccin. Pfizer won in de elektronische handel dinsdag 2,6 procent terwijl BioNTech 0,9 procent daalde. Rivaal Moderna, dat maandag giedkeuringsaanvragen indiende in de VS en Europa en daarop zo’n 20 procent won, krijgt er dinsdag vooralsnog 12 procent bij.

ExxonMobil gaat na volgend jaar weer meer investeren om de exploratie op te schroeven, maar moet ook een enorme afschrijving doen. De koers van het aandeel noteerde 2 procent hoger in de voorbeurshandel.

Slack steeg in de elektronische handel voorbeurs fractioneel. Mogelijk wordt dinsdag de overname van het bedrijf door Salesforce.com bekendgemaakt. Salesforce opent nabeurs de boeken. In de voorbeurshandel steeg dat aandeel beperkt.

Hewlett Packard publiceert dinsdagavond ook cijfers. In de elektronische voorbeurshandel steeg het aandeel 1,6 procent.

Tesla wordt op 21 december toch in één keer opgenomen in de S&P 500. Eerder werd gesproken om dit in stappen te doen vanwege de omvang van het bedrijf. Het aandeel won voorbeurs 5 procent.

Nikola, dat maandag circa 27 verloor nadat General Motors afzag van een belang in het bedrijf, leverde dinsdag nog eens 5 procent in.

UnitedHealth rekent op een omzet van 257 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 16,75 dollar in 2020, iets beter dan wat analisten verwachten. In 2021 rekent het bedrijf op een omzet van tussen de 277 miljard en 280 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 17,75 tot 18,25 dollar. Hierin zit een afschrijving verwerkt van 1,80 dollar per aandeel vanwege de coronacrisis. De winstverwachting voor 2021 ligt onder de marktverwachting. Het aandeel lijkt zo’n 2 procent hoger te openen.

Nio daalde maandag nog ruim 6 procent maar weet dinsdag voorbeurs de helft procent terug te winnen na de publicatie van sterke verkoopcijfers in november. Afgelopen maand verkocht de Chinese maker van elektrische voertuigen 5.291 auto’s en dat was een recordaantal en een stijging van ruim 109 procent op jaarbasis. Sectorgenoot XPeng leverde 4.224 voertuigen af, 342 procent meer dan een jaar eerder. XPeng daalde maandag nog 8,6 procent en koerste dinsdag af op een 6 procent hogere opening.

Aandelen BlackBerry werden voorbeurs 34 procent meer waard nadat bekend werd dat het techbedrijf gaat samenwerken met Amazon.

Online verhuurder van privé-woningen Airbnb wil ruim 2 miljard dollar ophalen met zijn aanstaande beursgang. Dit werd dinsdag bekend. Airbnb geeft 50 miljoen aandelen uit voor 44 tot 50 dollar per stuk. Dat zou het bedrijf bij een gemiddelde van 47 dollar circa 2,3 miljard dollar opleveren, of 2,5 miljard dollar als de overtoewijzingsoptie wordt uitgevoerd van een aanvullende 3,5 miljoen aandelen. Volgens Airbnb verkopen de huidige aandeelhouders ongeveer 1,9 miljoen aandelen in de IPO, waarmee het totaal op 51,9 miljoen aandelen komt. Als de aandelen voor 50 dollar per stuk worden verkocht, waardeert dit Airbnb op 30 miljard dollar.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot maandag 0,9 procent lager op 29.638,64 punten en de S&P 500 leverde 0,5 procent in op 3.621,63 punten. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 12.198,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.