Nederland - 22 maart 2021 - Beursbrink

‘Bitcoin kan naar 300.000 dollar’

door STIJN

Het is niet de eerste keer dat iemand voorspelt dat de bitcoin naar 100.000 dollar of zelfs 300.000 dollar gaat stijgen. Bobby Lee, CEO van de crypto exchange BTCC, voorspelt dat de bitcoin effectief naar 300.000 dollar gaat stijgen alvorens eerst jarenlang in een ‘winterslaap’ te vallen. Hij waarschuwt dat de bubbel eerst moet knappen.

De bitcoin fluctueert de afgelopen weken rond de 57.000 dollar per stuk en lijkt er een soort basis of steun te vormen. Bobby Lee, CEO van BTCC, verwacht dat de digitale munt deze zomer gaat stijgen richting 100.000 dollar gezien een ‘bitcoin bull market’ iedere vier jaar plaatsvindt.

Bitcoin bull market cycles come every four years and this is a big one. I think it could really go up to over $100,000 this summer.

Volgens Lee zijn er twee van deze ‘cycles’ geweest de afgelopen acht jaar waarvan de laatste in 2017 toen bitcoin naar 20.000 dollar was gestegen. Hij waarschuwt echter dat, eens de bitcoin zijn piek heeft bereikt, de bubbel zou kunnen barsten en het jaren kan duren alvorens de digitale munt opnieuw gaat exploderen. Daarna zou 300.000 dollar per stuk mogelijk moeten zijn.

It could go down by quite a bit and that’s when the bubble bursts. In the bitcoin crypto industry, we call it ‘bitcoin winter’ and it can last from two to three years.

Volatiliteit

Bitcoin is het jaar begonnen aan ongeveer 30.000 dollar. Lee zei dat ‘zelfs maar een 10x waarde daarvan’ de prijs van de bitcoin op 300.000 dollar zou brengen, dat is op de cryptomarkt heus zo moeilijk niet. Hij zei echter niet zeker te zijn of de geschiedenis zich zal gaan herhalen.

Lee benadrukt dat beleggers en investeerders rekening moeten houden met het feit dat de bitcoin 70 tot 80 procent van zijn waarde kan verliezen op vrij korte termijn. Het is een extreem volatiele ‘asset’ maar kan ook zeer belonend zijn voor beleggers die op de juiste manier handelen.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.