Nederland - 19 juni 2021 - Beursbrink

Miljardair ziet investering in cryptomunt in rook opgaan

door STIJN

Het is allesbehalve zonder risico, investeren in cryptomunten. Er zijn al veel beleggers ‘rijk’ geworden dankzij hun investeringen in digitale munten, maar er zijn er ook heel veel die er geld mee hebben verloren. Dat heeft miljardair Mark Cuban ook mogen ondervinden. Zijn investering in IRON Titan is op enkele dagen 100 procent in waarde gedaald.

Het komt niet vaak voor dat een aandeel op slechts enkele dagen tijd compleet waardeloos wordt, zelfs niet op de cryptomarkt. Toch heeft miljardair Mark Cuban dit aan de levende lijve mogen ondervinden. Hij had een flinke som geld geïnvesteerd in de IRON Titan token, die was woensdag nog 65 dollar waard. Donderdagnamiddag was de munt slechts 0,00002 dollar waard.

Het ‘DeFi’ project had veel belovend moeten zijn. Cuban had enkele dagen voordat de token verhandelbaar was, nog lovende dingen gepost op zijn blog. Echter ging het helemaal de andere kant uit. Hij beaamde ‘slachtoffer’ te zijn van de crash, echter zei hij niet hoeveel hij heeft verloren.

As a percentage of my crypto portfolio it was small. But it was enough that I wasn’t happy about it. But in a larger context it is no different than the risks I take in angel investing. In any new industry, there are risks I take on with the goal of not just trying to make money but also to learn.

Cuban had uiteraard op een andere evolutie gehoopt, namelijk dat zijn betrekking bij het project andere investeerders zou overtuigen op de kar te springen en zo de prijs van de token te laten stijgen. De crash kwam toen investeerders hun posities verkochten. Dat overspoelde de markt met overtollige tokens en grote investeerders begonnen de crypto te dumpen.

Bronnen: Fortune

Foto: QuoteInspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.