VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 2 februari 2021 - Aandelen

Wall Street richting groene opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteerde de fututre op de S&P 500 index 0,8 procent hoger en lagen ook de Dow Jones index en Nasdaq op koers voor een groene opening.

“De futures beginnen waar ze gisteren eindigden; alle grote [Amerikaanse] indexen noteren hoger”, constateerde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Na de recente shortsqueeze van GameStop lijkt de hype rond dat aandeel nu voorbij, aldus Aslam. GameStop verloor maandag zo’n 30 procent en noteerde dinsdag in de voorbeurshandel opnieuw 43 procent in de min.

“Vandaag ligt de focus op de resultaten van grote namen als ExxonMobil, Pfizer, Amazon en Alphabet. Beleggers zijn weer gefocust op wat er echt toe doet: de economie en de winstcijfers”, volgens de marktanalist van AvaTrade.

Ook de zilverprijs, die dit weekend nog werd gehypet door particuliere beleggers onder de hashtag ‘silversqueeze’, noteerde dinsdag lager, nadat het edelmetaal maandag nog rond het hoogste niveau in acht jaar handelde.

“Beleggers nemen winsten na de massale zilverrally van de afgelopen dagen”, concludeerde Aslam.

Hij wees ook op een verklaring van de Commodity Futures Trading Commission in de VS, die zei de ontwikkelingen rond de zilverprijs in de gaten te houden.

“Dit stelt beleggers gerust dat er minder kans is dat de boel ontspoort zoals bij GameStop”, aldus Aslam.

Ook niet onbelangrijk voor beleggers zijn de ontwikkelingen rond een nieuw coronastimuleringspakket in de VS. President Joe Biden had maandag een ontmoeting met een aantal Republikeinen in de hoop tot een deal te komen waar heel het Congres achter staat.

Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe wees op positieve geluiden rond dat gesprek, maar ook op een resolutie die de Democraten hebben geïntroduceerd, de zogeheten budget reconciliation. Met deze parlementaire procedure kan de goedkeuring van bepaalde begrotingswetgeving in de Senaat worden versneld, waaronder bijvoorbeeld een coronasteunpakket. Zo zouden begrotingsvoorstellen niet met minimaal 60 stemmen maar met slechts 51 stemmen kunnen worden goedgekeurd. Dat zou voor de Democraten in de Senaat betekenen dat ze geen steun van de Republikeinen nodig hebben. Sammani wees echter op het “langdurige” proces om zo’n verandering van de regels voor elkaar te krijgen.

De euro/dollar noteerde vanmiddag licht lager op 1,2041. Olie werd ruim 2 procent duurder.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag in de VS aandacht voor een inkoopmanagersindex voor de regio New York.
 
Cijfers

Onder meer ExxonMobil, Harley-Davidson, ManpowerGroup, UPS en Pfizer openden vanmiddag de boeken. Vanavond nabeurs volgen de internetreuzen Alphabet en Amazon.

ExxonMobil deed in het vierde kwartaal een afschrijving van ruim 20 miljard dollar en onder de streep resteerde eenzelfde verlies. Op aangepast niveau was de minimale winst van 0,03 dollar per aandeel echter beter dan verwacht. Exxon denkt in 2021 de investeringen en dividend uitkering te kunnen handhaven. Het aandeel lijkt 2 procent hoger te openen.

Pfizer verhoogde zijn winstverwachting voor 2021, hoewel de winst in het vierde kwartaal tegenviel, met 0,42 dollar op aangepast niveau, tegen 0,50 dollar die analisten hadden verwacht. De omzet kwam wel hoger uit dan voorspeld. In 2021 denkt de farmareus zo’n 15 miljard dollar te verdienen met zijn coronavaccin. Het aandeel koerste dinsdag af op een licht hogere opening.

Harley-Davidson heeft in het vierde kwartaal, net als in heel 2020 veel last van de coronacrisis gehad. Met name de omzet uit de motorverkoop viel tegen. Ook draaide Harley-Davidson onverwacht verlies. Op aangepaste basis kwam het verlies op 0,44 dollar per aandeel uit, waar analisten een winst van 0,21 dollar per aandeel voorspelden. Het aandeel daalde voorbeurs bijna 5 procent.

UPS behaalde in de laatste drie maanden van het jaar een hogere omzet van bijna 25 miljard dollar. Dat was ook meer dan verwacht. De aangepaste winst van 2,66 dollar per aandeel was ook beter dan de 2,14 dollar die analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden en bovendien hoger dan een jaar eerder. Onder de streep liep het verlies wel op. Het aandeel koerste in de voorbeurshandel 4,5 procent hoger.

Alibaba presteerde afgelopen kwartaal boven verwachting. Per Amerikaans aandeel, de zogeheten American Depositary Receipts, kwam de winst van de Chinese e-commercereus 21 procent hoger uit op 22,03 Chinese yuan. Analisten rekenden volgens FactSet op 20,71 yuan per aandeel. De omzet kwam 37 procent hoger uit op 221 miljard yuan, te danken aan meer gebruikers op het platform. Verder meldde Alibaba dat men bezig is met “een herstelplan” om alsnog goedkeuring te krijgen voor de beursgang van Ant. Het aandeel daalde in de elektronische handel op Wall Street ruim een procent.

ManpowerGroup heeft in het vierde kwartaal van 2020 door de coronacrisis de omzet licht zien dalen, maar deed het met zijn winst per aandeel beter dan het vooraf had ingeschat en ook dan analisten hadden geraamd. Aangepast voor bijzondere posten verdiende het bedrijf 1,48 dollar per aandeel, waar de onderneming vooraf zelf rekende op 1,06 tot 1,14 dollar per aandeel en analisten uitgingen van 1,14 dollar. Het aandeel lijkt dinsdag een fractie lager te openen.

Sysco heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten fors onder druk zien staan. In het tweede kwartaal daalde de omzet van de voedselproducent met 23,1 procent tot 11,6 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel daalde van 0,68 tot 0,17 dollar en dit was onder de analistenverwachting. Het aandeel koerste af op een 2 procent lagere opening.

NXP heeft in het vierde kwartaal van dit jaar weer winst geboekt en ook op jaarbasis was er sprake van een aanzienlijke verbetering. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering aan de Nasdaq. Het aandeel lijkt 3 procent hoger te openen.

Overig bedrijfsnieuws

Tesla haalt 135.000 Model S en X voertuigen terug vanwege problemen met het touch screen, nadat de National Highway Traffic Safety Administration hier vorige maand al om vroeg. Het aandeel koerste een procent hoger.

CureVac heeft 450 miljoen dollar opgehaald met de uitgifte van 5 miljoen aandelen voor 90 dollar per stuk. Het aandeel van de Duitse producent van een coronavaccin lijkt dinsdag 4 procent hoger te openen aan de Nasdaq.

Robinhood heeft nog eens 2,4 miljard dollar opgehaald via aandeelhouders, nadat investeerders voor het weekend ook al 1 miljard dollar in de online broker pompten ter ondersteuning van de activiteiten. De 3,4 miljard dollar in totaal is meer dan het bedrijf in de acht jaar sinds zijn lancering ophaalde.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten. De S&P 500-index sloot 1,6 procent in de plus op 3.773,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,8 procent won op 30.211,91 punten. Techbeurs Nasdaq schreef zelfs 2,6 procent bij op 13.403,40 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.