Nederland - 16 juni 2022 - Aandelen
door STIJN

‘Alibaba is aantrekkelijk gewaardeerd’

Beleggers en investeerders zijn wellicht nog nerveus en twijfelachtig als het gaat over Chinese aandelen, en dat is niet onterecht. Deze aandelen zijn de afgelopen maanden hard gedaald omwille van enkele factoren. Maar dankzij deze daling, zijn ze wel aantrekkelijk gewaardeerd. Vooral het aandeel van e-commerce gigant Alibaba springt in de kijker.

Portfoliomanager Sid Choraria merkt op dat beleggers en investeerders nog altijd nerveus zijn omtrent Chinese aandelen. Het wordt volgens hem tijd dat men anders gaat kijken naar deze aandelen gezien de waarderingen momenteel bijzonder aantrekkelijk zijn.

Hij richt zijn pijlen voornamelijk op e-commerce gigant Alibaba en hij verzekert dat het geen ‘value trap’ is. Dit zou enkel van toepassing zijn mocht de omzetgroei van het bedrijf onder de 10 procent vallen voor een lange periode, oftewel een groei die veel lager is dan de afgelopen jaren. Choraria is er van overtuigd dat Alibaba de komende jaren nog fors zal blijven groeien.

I mean, the cloud computing division is … an $11 billion revenue business that I expect will be $25 billion revenue in three years’ time. Digitalization is not going away in China — and that’s a significant part of development.

Opwaarts potentieel

De groei van Alibaba kan genekt worden maar dat zou enkel mogelijk zijn als de Chinese economie en de wereldeconomie hard onderuit gaan, een scenario dat hij niet snel ziet gebeuren. Het opwaarts potentieel voor de komende 5 tot 10 jaar is volgens hem enorm. Wat het aandeel echter op korte termijn zal doen, gezien de situatie op de markten, is moeilijk te voorspellen.

As a fund manager, I’m betting on Alibaba. I like the odds with Alibaba for the next 5 to 10 years, but I have no idea about the short term.

Chinese technologieaandelen zijn het afgelopen jaar hard onderuit gegaan door onder andere de ’tech crackdown’ van de Chinese autoriteiten. De Hang Seng Tech index noteert 40 procent lager dan exact een jaar geleden, het aandeel van Alibaba noteert zelfs 49 procent lager.

Bronnen: Weizhen Tan – CBNC

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.