Nederland - 5 februari 2023 - Aandelen
door STIJN

SBF entiteit met aandeel in Robinhood gaat failliet

Het jaar 2022 was voor crypto een jaar om te vergeten. Vooral door het faillissement van Sam Bankman-Fried’s crypto-exchange FTX. Eén van zijn andere entiteiten, waarmee hij een aandeel heeft in het beursgenoteerde Robinhood, heeft het faillissement aangevraagd.

Vorig jaar ging Sam Bankman-Fried’s crypto-exchange FTX overkop met desastreuze gevolgen voor de cryptomarkt. En alsof Sam Bankman-Fried het nog niet moeilijk genoeg heeft, heeft nu ook één van zijn entiteiten met een aandeel in Robinhood, het faillissement aangevraagd.

Het aandeel in Robinhood, goed voor 590 miljoen dollar aan de huidige marktprijs, werd in beslag genomen door de Amerikaanse overheid. Maar wat er effectief gaat gebeuren met dat kapitaal, is nog onduidelijk. Een heleboel partijen, waaronder het ministerie van Justitie, de failliete cryptogeldschieter BlockFi Inc. en Bankman-Fried zelf, proberen de aandelen te claimen.

Chapter 11

Angela Barkhouse, één van de vereffenaars, is van mening dat de Chapter 11-bescherming de enige praktische manier is om de schuldenaar in staat te stellen zichzelf, de activa en de belangen van zijn schuldeisers te verdedigen.

Given the many parties claiming to be creditors or outright owners of the debtor’s assets in proceedings in the US, the JPLs believe that Chapter 11 protection is the only practical way to empower the debtor to defend itself, the assets, and its creditors’ interests in the US.

Emergent Fidelity heeft ook 20,7 miljoen dollar aan contanten, maar heeft geen andere activa, volgens gerechtelijke documenten. Bankman-Fried bezit 90 procent van de entiteit, maar heeft niet langer de controle erover. Mede-oprichter van FTX, Gary Wang, bezit 10 procent  van de eenheid.

Bronnen: Jeremy Hill – Yahoo Finance

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.