Americas - 16 december 2019 - Beursbrink

Wall Street richting groene opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag richting de openingsbel op een hogere opening voor Wall Street. De S&P 500 zou volgens de laatste openingsindicatie 0,5 procent stijgen en de Dow Jones index 0,3 procent. De Nasdaq lijkt 0,6 procent hoger te openen.

Het optimisme volgt nadat de Verenigde Staten en China eind vorige week een gedeeltelijk handelsverdrag sloten. Wall Street wist daarop vrijdag slechts beperkt te stijgen.

“Een wapenstilstand met Kerst ondersteunt de risicobereidheid, maar met een Fase 1 deal die feitelijk is ingeprijsd, vinden de Amerikaanse markten het lastig om flink verder te stijgen”, constateerde analist Neil Wilson van Markets.com.

Toch is er wel een grote horde genomen en zullen de markten ook niet snel terugvallen, volgens marktstrateeg Esty Dwek van Natixis Investment Managers. Met de handelsdeal zien de winstverwachtingen voor Amerikaanse bedrijven in 2020 er bovendien ook een stuk zonniger uit, aldus de marktvorser.

De Empire State index van de New York Fed liet tussen november en december een fractionele verbetering zien.

Op macro-economisch vlak is er maandag na de openingsbel in New York nog aandacht voor voorlopige inkoopdata van Markit over de Amerikaanse industrie en dienstensector en het vertrouwen onder huizenbouwers in de VS. Alle publicaties gaan over de maand december.

De euro/dollar handelde maandagmiddag licht hoger op 1,1147. De olieprijs noteerde licht hoger net boven de 60 dollar.

Bedrijfsnieuws

Boeing overweegt om de productie van zijn geplaagde toestel 737 MAX terug te schroeven of zelfs tijdelijk helemaal stop te zetten, omdat onduidelijk blijft wanneer het toestel weer de lucht in mag. Mogelijk wordt maandag hierover een besluit bekendgemaakt, aldus the Wall Street Journal. Het aandeel Boeing verloor maandag voorbeurs bijna 4 procent aan waarde.

Aandelen van PG&E daalden maandag voorbeurs ruim 26 procent nadat bekend werd dat de gouverneur van Californië Gavin Newsom eist dat het nutsbedrijf zijn reorganisatieplannen aanpast.

Uber is in gesprek over de verkoop van zijn maaltijdbezorgingsdienst in India aan de lokale concurrent Zomato Media, meldde The Wall Street Journal maandag. De deal zou deze week aangekondigd kunnen worden. Het aandeel noteerde maandag voorbeurs 1,8 procent hoger.

DuPont heeft een deal bereikt om zijn nutrition & biosciences-divisie te fuseren met International Flavors & Fragrances. Het gecombineerde bedrijf zou een waarde hebben van ruim 45 miljard dollar. Het aandeel DuPont won 2,6 procent.

Aandelen Live Nation werden vrijdag ruim 7 procent minder waard na berichten dat Amerikaanse justitie stappen overweegt tegen de evenementenorganisator, omdat het concerthallen zou hebben gedwongen om in zee te gaan met dochterbedrijf Ticketmaster. Maandag herstelde het aandeel deels met een winst van 1,1 procent in de voorbeurshandel.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot nagenoeg onveranderd op 3.168,80 punten, de Dow Jones index eindigde vlak op 28.135,38 punten en de Nasdaq steeg 0,2 procent op een slot van 8.734,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.