Nederland - 16 september 2021 - Aandelen

Aandeel boeing lijkt op een ‘value trap’

door STIJN

Vliegtuigbouwer Boeing is één van die bedrijven die rake klappen heeft gekregen door de coronapandemie. Wegens de talrijke reisbeperkingen, nam hun orderboek flink af en verkochten ze heel wat minder toestellen. Echter lijkt het tij te keren, aldus Boeing zelf. Ze verwachten de komende 20 jaar een sterke groei van de vraag naar hun toestellen, echter waarschuwen analisten en marktkenners voor een ‘value trap’.

Boeing probeert beleggers warm te maken om terug te investeren in hun bedrijf d.m.v. positieve vooruitzichten voor de komende jaren. Ze komen uit een donkere periode die veroorzaakt werd door o.a. de coronapandemie, echter verwachten ze dat de vraag naar hun toestellen de komende 20 jaar sterk gaat toenemen. Het aandeel noteert 21 procent onder hun piek van de maand maart.

 

De afgelopen maand daalde het aandeel met 9 procent, daardoor was het aandeel van Boeing de slechts presterende van de Dow Jones Industrial Average. Boeing had het al moeilijk op de beurs door de twee fatale crashes van hun 737 modellen eind 2018 en begin 2019.

Value trap

Quint Tatro, voorzitter bij Joule Financial, kan goed geloven dat beleggers en investeerders hier een ‘value play’ in zien. Vooral omdat de wereldeconomie ooit volledig hersteld zal zijn en vliegreizen zonder beperkingen kunnen gebeuren. Hij is echter van mening dat het eerder een ‘value trap’ is gezien de financiële situatie van Boeing zeker niet gunstig is op dit moment.

A lot of people can look at this and say, ‘This is a value play,’ but I think this is a value trap. I would wait for a real material, fundamental change that is in the present, not looking out, and that’s going to be the opportunity to get into the name.

Zijn collega bij New Street Advisors Delano Saporu gaat akkoord met deze stelling. Zijn ‘long-term view’ over Boeing is niet veranderd door de ‘positieve’ outlook. Hij is van mening dat beleggers eerst willen zien alvorens ze geloven in een herstel naar een niveau van vóór de coronapandemie. Eerder zullen beleggers volgens hem niet instappen in het aandeel van Boeing.

Bronnen: Keris Lahiff – CNBC

Foto: Max PixelCC 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.