Nederland - 9 januari 2022 - Aandelen

Na een moeilijk 2021, wordt 2022 het jaar van Uber?

door STIJN

In mei 2020 trok Uber naar de beurs tegen 41,57 dollar. Bijna twee jaar later noteert het aandeel op ongeveer hetzelfde prijsniveau. Het jaar 2021 begon goed voor Uber maar na de piek van 60,35 dollar in april verloren beleggers en investeerders hun interesse. Analisten verwachten echter dat de interesse dit jaar massaal zou kunnen terugkeren.

Het aandeel van Uber heeft sinds zijn IPO in 2020 nog niet veel opgebracht, enkel voor beleggers die hun posities hebben verkocht in april 2021. Toen noteerde het aandeel rond de 60 dollar, wat een mooi rendement is van ongeveer 45 procent sinds hun IPO. Na april 2021 verliep het echter wat moeilijker, er is duidelijk een neerwaarts trendkanaal zichtbaar op de grafiek.

Maar ondanks een lastig 2021, zou dit jaar een goed jaar kunnen worden voor Uber. Analisten van investeringbank Needham verwachten dat het aandeel zou kunnen gaan stijgen naar 75 tot 77 dollar. Volgens Uber zou het vierde kwartaal namelijk voor de tweede keer op rij winstgevend zijn.

We think this year will be different given the outlook for adj. EBITDA, and focus on figuring out grocery despite the mobility uncertainty.

Post-COVID

Volgens Uber CEO Dara Khosrowshahi heeft de coronapandemie een grote impact gehad op de bedrijfsresultaten. Van zodra COVID-19 geen rol meer speelt en mensen opnieuw vrij kunnen bewegen en reizen, zal Uber hier onmiddelijk op inspelen en weer betere resultaten halen.

Post-Covid we’re an all-weather company and think we can succeed and grow really in every environment.

Ook de analisten van Jefferies zien dat de weg open ligt naar meer winst. De diversificatie van personenvervoer naar ook boodschappen en fastfoodmaaltijden (Uber Eats) is een strategische zet die zal bedragen tot de winstgevendheid van het bedrijf. Daarenboven wordt er verwacht dat Uber dit jaar nog meer samenwerkingen zal aangaan om hun diensten uit te breiden.

Bronnen: Jessica Bursztynsky – CNBC

Foto: Freestock.org – FlickrCC0 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.