VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 16 december 2019 - Beursbrink

Olie start beursweek negatief, investeerders zijn op zoek naar duidelijkheid

door STIJN

Olie is de beursweek niet goed begonnen ondanks de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China. De prijzen gingen maandag lichtjes onderuit nadat ze vorige week hun hoogste niveau van de afgelopen drie maanden hadden bereikt. Investeerders zijn klaarblijkelijk nog onzeker over de ‘phase one deal’ tussen de USA en China.

De olieprijzen zijn de beursweek niet goed begonnen, vroeg in de ochtend noteerde de Brent crude 0,3 procent lager en opende de beursdag aan 65 dollar per vat. De West Texax Intermediate opende 0,4 procent lager aan 59,84 dollar per vat. Investeerders lijken nog niet echt overtuigd te zijn van de ‘phase one deal’ tussen de Verenigde Staten van Amerika en China.

De spanningen tussen beide landen zijn einde vorige week afgenomen dankzij een allereerste handelsovereenkomst sinds de handelsoorlog. Trump ging akkoord met het versoepelen van een deel van de bestaande importheffingen en dus was een allereerste deal een feit.

It seems the market has now fully priced in the phase 1 trade agreement, so we are going to need further news if we are going to push through the important technical resistance that is just ahead.

Twijfel

Maar wat de exacte inhoud van de handelsovereenkomst is, is niet geweten. Investeerders en beleggers snakken naar meer details zodat ze een beeld kunnen scheppen over hoe de situatie tussen beide partijen nu daadwerkelijk is. Men blijft ook voorzichtig omdat de Chinese economie hoogstwaarschijnlijk de komende jaren zal gaan vertragen. De Chinese overheid heeft het groeidoel aangepast van 6,5 procent in 2020 naar 6 procent, een flink pak lager dus.

Echter, op het moment van schrijven zijn de olieprijzen precies wat aan het opveren. Brent crude staat ondertussen al 0,6 procent hoger. Kortom, investeerders en beleggers weten niet goed hoe ze moeten reageren op de ‘phase one deal’. Enkel als er meer details worden vrijgegeven, zal er vermoedelijk terug met vertrouwen worden gehandeld op de financiële markten.

Bronnen: Economic Times

Foto: Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.