VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 april 2020 - Beursbrink

Wall Street opent voorzichtig hoger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,3 procent in het groen.

Woensdag was er flinke winst op Wall Street.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam afgelopen week uit op 4,43 miljoen, tegen een opwaarts herziene 5,24 miljoen in de week die eindigde op 11 april. Dat is een daling op weekbasis van 810.000 aanvragen.

Ook is er vanmiddag een inkoopmanagersindex die meer inzicht kan geven over de impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie.

Vanochtend bleek de economische tegenwind in Europa enorm groot, met inkoopmanagersindices die daalden tot de laagste niveaus ooit.

Verder meldde president Donald Trump zijn plannen om tijdelijk alle immigratie naar de VS tegen te houden, ook bekrachtigd te hebben.

“Volledig getekend en klaar”, aldus Trump op Twitter.

Olie noteerde donderdag fors hoger. Een juni-future WTI steeg 19 procent tot 16,39 dollar. Brent-olie steeg bijna 9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0789. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0820 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kwartaalcijfers staan op de agenda van Eli Lilly, Hershey, Citrix, en nabeurs Intel en Capital One.

Eli Lilly heeft in het eerste kwartaal van 2020 de winst fors onder druk zien staan, maar verhoogde de winstverwachting voor heel dit jaar wel. De winstdaling was het gevolg van een boekwinst die vorig jaar werd behaald. De aangepaste winst per aandeel steeg daarentegen van 1,33 dollar naar 1,75 dollar. De consensus samengesteld door FactSet mikte op 1,48 dollar. Het aandeel opent vermoedelijk enkele tienden van een procent hoger.

Slotstanden

Wall Street is woensdag hoger geëindigd. De S&P 500 won 2,3 procent op 2.799,31 punten, de Nasdaq steeg 2,8 procent op 8.495,38 punten en de Dow Jones index eindigde op een slot van 23.475,82 punten, 2,0 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.