Nederland - 19 april 2022 - beleggen
door STIJN

‘Twitter-bestuur zal geen verloning krijgen’

Het Twitter-bestuur hoopt maar beter niet dat Musk zijn overnameplan slaagt. Deze laatste zei namelijk dat, mocht Twitter in zijn handen komen, het bestuur geen verloning zal krijgen. Hij noemde het een besparing van ongeveer 3 miljoen dollar per jaar. Het besluit van Twitter om een ‘gifpil’ te nemen en het Musk moeilijker te maken, heeft hem ‘vijandiger’ gemaakt.

De overname van Twitter door Musk wordt steeds heviger. Onlangs liet het Twitter-bestuur weten een ‘gifpil’ te willen nemen zodat het voor Musk minder gemakkelijk wordt om zijn overnameplan te doen slagen. Musk liet afgelopen weekend weten dat, mocht hij Twitter in handen krijgen, het bestuur 0 dollar salaris zal ontvangen. Volgens hem een besparing van 3 miljoen dollar per jaar.

Het is niet duidelijk wie zal worden aangesteld voor het bestuur mocht Musk eigenaar worden. Volgens een aanvraag bij de SEC besteedt Twitter momenteel ongeveer 2,9 miljoen dollar aan cash en aandelentoekenningen aan bestuursleden. Directieleden ontvangen geen extra vergoeding, dus dat is exclusief betalingen aan CEO Parag Agrawal en voormalig chef Jack Dorsey.

‘Tender off’

Musk zette zijn tirade tegen het bedrijf voort en had donderdag een peiling gelanceerd waarin hij zijn 80 miljoen volgers vroeg of ‘het privé nemen van Twitter voor 54,20 dollar aan de aandeelhouders zou moeten zijn, niet aan het bestuur’, waarop een grote meerderheid ‘ja’ antwoordde.

Maandag hintte de miljardair om aandelen rechtstreeks van de aandeelhouders te kopen, een soort ’tender off’. Dat zou Musk in staat kunnen stellen om, ondanks de onwil van het bestuur om het bedrijf te verkopen en de ‘gifpil’, toch te kunnen doorzetten met de overname.

Bronnen: Jessica Bursztynsky – CNBC

Foto: Daniel Oberhaus (2018) – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.