Nederland - 13 mei 2020 - Aandelen

Nieuwe besmettingen doen olie en aandelen dalen

door STIJN

De financiële markten krijgen een nieuwe opdoffer, zowel olie als aandelen dalen in waarde. Dat komt omdat er een verhoging van het aantal besmettingen is en men verwacht dat er een tweede piek zit aan te komen. Dat zou betekenen dat de quarantainemaatregelen opnieuw versoepeld zullen worden en dus de wereldeconomie alweer wordt belemmerd om te groeien.

Net nu landen hun maatregelen aan het versoepelen zijn en hun economieën opnieuw proberen op te starten, is er verontrustend nieuws dat we mogelijk een nieuwe golf van besmettingen gaan krijgen. Dit bericht zorgt ervoor dat beleggers en investeerders terug was angstig worden en dat is te merken op de financiële markten. Aandelen en olie noteren woensdag een stukje lager.

Daarenboven blijkt ook dat de Amerikaanse olievoorraden ook maar blijven stijgen. In contrast met de olievoorraden, riep Saoedi-Arabië op om de productiebeperkingen te verhogen zodat er minder olie wordt geproduceerd. Maar tevergeefs, olie kan hier geen steun in vinden.

Oil prices are being undercut by fears that a resurgence of the coronavirus may prompt countries to keep lockdowns in place for longer, hurting global economic activity and energy demand.

Avtar Sandu, strateeg grondstoffen bij Phillip Futures, is er niet gerust in en verwacht dat aandelen en olie terug zullen gaan dalen de komende weken mocht er effectief een nieuwe piek komen. Vooral in Zuid-Korea en China rapporteert men een stijging van nieuwe besmettingen.

Europa

Europa houdt zijn hart al vast vermits ook hier de maatregelen de komende weken versoepeld zullen worden. Artsen en virologen sluiten zeker niet uit dat we deze zomer opnieuw met een piek zullen zitten in Europa met als gevolg dat de quarantaine weer wordt ingevoerd.

The market appears sharply divided between participants confident that we are past the inflection point and ones that regard the rebound as irrational exuberance.

Beleggers en investeerders weten niet goed wat ze moeten doen. Sommigen denken dat het ergste achter de rug is terwijl anderen vermoeden dat het ergste nog moet komen. De twijfel heeft alleszins een negatieve invloed op de financiële markten. Binnen enkele weken zal duidelijk worden welk scenario zich zal voltrekken.

Bronnen: Aljazeera

Foto: Pxhere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments