Americas - 28 oktober 2019 - Beursblik

Wall Street opent hoger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stevenen maandag af op een hogere opening, in afwachting van een renteverlaging en na uitspraken vrijdag dat de Verenigde Staten en China dichtbij een “eerste fase” handelsdeal zijn.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,4 procent in het groen. De Nasdaq-future klom 0,5 procent.

Omdat de wintertijd in de VS nog niet is ingegaan, opent Wall Street een uur eerder dan normaal voor Europeanen.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Chinese vicepremier Liu He spraken elkaar vrijdag en doen dat binnenkort weer. De Amerikanen hebben gezegd dat ze medio november een deal zouden willen sluiten. China zou willen dat  de VS zijn handelssancties schrapt. De volgende ronde importheffingen op China zullen op 15 december ingaan.

“Het is een rustige start van een mogelijk drukke week”, stelde analist Stephen Innes van AxiTrader, wijzend op het rentebesluit van de Federal Reserve, op woensdag, Brexit-ontwikkelingen en een rentevergadering van de Bank of Japan en een drukke week met kwartaalcijfers.

Onder andere Apple, Facebook, Google-moederbedrijf Alphabet, AT&T en General Electric publiceren allen resultaten komende week. Alphabet volgt maandag nabeurs al.

De Federal Reserve zal naar verwachting woensdag de rente voor de derde keer dit jaar verlagen. Vrijdag volgt een belangrijk banenrapport.

Olie noteerde in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 56,59 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent lager bewoog op 61,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1091. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1082 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er ook al 1,1082 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AT&T noteerde 3 procent hoger in de handel voorbeurs, na beter dan verwachte winstcijfers voor het derde kwartaal. De telecomreus presenteerde een driejarenplan voor de aanwending van kapitaal voor schuldvermindering, aandeleninkopen en dividend.

Spotify stond 8 procent hoger voorbeurs, na een verrassende winst in het derde kwartaal, terwijl het aantal maandelijks actieve gebruikers van de muziekstreamingdienst de verwachtingen overtrof. Spotify boekte een winst van 241 miljoen euro waar analisten een verlies voorzagen.

De grote overwinning van Microsoft voor een cloud-contract van het Pentagon geeft steun aan de inspanning van het softwarebedrijf om Amazon.com te onttronen als onbetwiste leider in de miljardenmarkt voor clouddiensten. Microsoft steeg voorbeurs 2,6 procent. Amazon zakte 0,6 procent.

Tiffany & Co heeft een overnamebod ontvangen van het Franse luxe-artikelenconcern LVMH, dat de Amerikaanse juwelier aan zijn portefeuille met exclusieve merken wil toevoegen. Volgens de Wall Street Journal biedt LVMH 14,5 miljard dollar, een premie van 30 procent. Tiffany noteerde voorbeurs 32 procent hoger.

General Motors sloot vorige week een cao-akkoord om een einde te maken aan een staking van 40 dagen. Dit zal de loonkosten voor GM verhogen, maar dit zal concurrenten vermoedelijk niet bespaard blijven. Vakbond UAW gaat het akkoord met GM namelijk gebruiken als blauwdruk voor gesprekken met Ford en Fiat Chrysler. De rivalen noteerden voorbeurs niettemin hoger.

Facebook, Amazon.com en Apple spenderen meer dan ooit aan lobbyen. Facebook deed er 25 procent bovenop en gaf 12,3 miljoen dollar uit in de eerste negen maanden van vorig jaar. Amazon gaf 12,4 miljoen dollar uit en stond daarmee bovenaan de lijst.

JetBlue Airways stond 2 procent hoger in de handel voorbeurs, na een adviesverhoging door JP Morgan.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag hoger, na een tussentijds record voor de S&P500  index. De Dow Jones index won 0,6 procent tot 26.958,06 punten en de Nasdaq eindigde 0,7 procent hoger op 8.243,12 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel