Nederland - 18 juli 2018 - Beursbrink

Microsoft en EY slaan handen in elkaar voor nieuw blockchain-project

door STIJN

Techgigant Microsoft heeft zijn ogen gericht op een nieuw blockchain-project in samenwerking met dienstverlener EY. Beide bedrijven willen een systeem op poten stellen waarmee royalty’s voor mediabedrijven worden beheerd en betaald om rechtengeschillen op te lossen en vermijden.

Microsoft en het Britse EY slaan de handen in elkaar om een blockchain-platform te creëren dat in de toekomst massaal veel gebruikt kan/zal worden. Het zou één van de grootste bedrijfstoepassingen op basis van blockchain kunnen worden gezien hun doelpubliek alom vertegenwoordigd is en uitstekend verder geholpen kan worden door deze nieuwe technologie.

De dienst baseert zich op het Microsoft Azure cloud platform en is in staat miljoenen transacties per dag te verwerken. En dat zal nodig zijn vermits het partnerschap zich richt op mediabedrijven die dagelijks te maken hebben met geschillen inzake rechten, royalty’s en dergelijke.

Ze gaan het Quorum blockchain protocol gebruiken, een vertrouwd systeem dat eerder al heeft bewezen goed om te gaan met vertrouwelijke informatie en delicate gegevens. Dat moet wel vermits het initieel door JP Morgan werd ontwikkeld als toepassing voor de financiële sector.

Smart contracts

Het doel is om de papieren contracten, die momenteel op grote schaal worden gebruikt in de media- en entertainmentindustrie, te vervangen door ‘smart contracts’. Hierdoor kan men de ‘papiermolen’ omzeilen en de verwerkingstijd reduceren van 45 dagen naar één minuut.

Slimme contracten hoeven er niet noodzakelijkerwijs toe te leiden dat iemand, die betrokken is bij het maken van inhoud, sneller wordt betaald, maar ze creëert wel de mogelijkheid om dit te doen. Voorheen was het in ieder geval onmogelijk om contractbetalingen te versnellen.

Het beheer van digitale rechten en de transacties van royalty’s is een  perfecte toepassing voor blockchain vanwege hun schaal, complexiteit en volume.

Steeds meer bedrijven en sectoren vinden hun weg naar blockchain gezien de grote voordelen dat het met zich meebrengt. Microsoft heeft nu al enkele blockchain-project in beheer, ook zij herkennen het potentieel van deze technologie en zullen blijven uitkijken naar opportuniteiten.

Bronnen: Smartbiz

Foto: Efes – Wikimedia

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.