Nederland - 4 juli 2018 - Banksector

Microsoft werkt samen aan blockchain-platform voor ondernemingen

door STIJN

Blockchain is ‘hip and trending’ maar vooral zeer efficiënt en razendsnel. Dat beseffen ze bij Microsoft maar al te goed. Eén van de Taiwanese dochterondernemingen gaat samenwerken met het technologische investeringsbedrijf China Binary Sale Technology en High Cloud om een platform in elkaar te boksen waar bedrijven gebruik van kunnen maken om blockchain te ontwikkelen.

Blockchain, dat we ondertussen kennen als achterliggende technologie voor cryptomunten, zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer gaan verdwijnen. Bedrijven zullen ongetwijfeld betere en snellere versies gaan ontwikkelen, maar het principe van ‘distributed ledger’ zal blijven bestaan.

Partnership

In deze ‘partnership’ gaat China Binary’s MasterDAX het Microsoft Azure Cloud Platform gebruiken als service dat blockchain-ontwikkelaars voorziet van een ‘pre-built’ netwerk en infrastructuur als basis voor de verdere ontwikkeling van complexere en moduleerbare blockchain-technologieën.

Ontwikkelaars kunnen dan aan de slag met deze vooraf gebouwde basis waarmee ze hun eigen blockchain kunnen ‘personaliseren’ naar wens en op maat van hun eigen behoeftes.

Microsoft en zijn twee partners mikken op sectoren zoals financiën, e-commerce en de entertainmentwereld. Microsoft Azure kan de beveiliging en de rekensnelheid van de blockchain-services van China Binary verbeteren. Dat was de doorslaggevende factor om de samenwerking op poten te stellen.

China Binary is vrij optimistisch over de opportuniteiten in Taiwan en Zuidoost-Azië. Taiwan geniet van absolute ongeëvenaarde voordelen zoals soepele regels en procedures, getalenteerde profielen en een grondige kennis van de Zuidoost-Aziatische markt.

Ze hopen dat Taiwan dé uitvalsbasis voor blockchain wordt in Zuidoost-Azië. Tot nu toe heeft China Binary diensten verleend aan blockchain-bedrijven in meer dan 30 landen over de hele wereld, maar hun ambities liggen duidelijk hoger nu ze een samenwerking met Microsoft te pakken hebben.

Bronnen: Crypto Insiders

Foto: Geralt – Pixabat

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.