Nederland - 29 april 2022 - Aandelen

Aandeel Apple zoekt richting na kwartaalrapport

door STIJN

De omzet van techgigant Apple is met 9 procent gegroeid jaar-op-jaar maar de vooruitzichten deden het aandeel nabeurs met bijna 4 procent dalen. Chief Financial Officer Luca Maestri waarschuwde voor een mogelijke impact van 4 tot 8 miljard dollar op de verkopen door de huidige uitdagingen omtrent de toeleveringsketen en de macro-economische situatie.

Het eerste kwartaal van dit jaar verliep goed voor Apple. Ze wisten namelijk de verwachtingen van analisten te overtreffen en hun omzet te doen toenemen met 9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Toch schrokken beleggers en investeerders van de uitspraken van CFO Luca Maestri. Hij zei namelijk dat de huidige situatie op de markten en het wereldtoneel een grote impact kan hebben.

Volgens Maestri kunnen de uitdagingen omtrent de toeleveringsketen en de impact van de oorlog in Oekraïne 4 tot 8 miljard dollar aan verkopen kunnen drukken. CEO Tim Cook benadrukte eerder ook al dat Apple niet immuun is voor dergelijke ontwikkelingen en hier last van ondervindt.

Onzekerheid?

Het aandeel ging tijdens de handelsdag met meer dan 4,5 procent de hoogte in, maar nabeurs liet het afweten. De winst per aandeel bedroeg tijdens Q1 maar liefst 1,52 dollar, beter dan de voorspelde 1,43 dollar. De omzet steeg naar 97,28 miljard dollar, ruim meer dan de analistenvoorspelling van 93,89 miljard dollar. De rest van de cijfers waren ook bijzonder sterk.

Ook hun dividend werd verhoogd met 5 procent naar 23 cent per aandeel. Cook benadrukte dat het kwartaal sterker was dan ze hadden verwacht. Het is dus vreemd dat het aandeel nabeurs niet hard is gestegen gezien het sterke kwartaalrapport. Beleggers en investeerders laten zich duidelijk leiden door de minder positieve vooruitzichten van Maestri.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.