VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 29 december 2020 - Aandelen

Wall Street op weg naar nieuwe records

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Amerikaanse beurs gaat dinsdag vermoedelijk hoger van start, nadat maandagavond al nieuwe records in de boeken werden gezet.

Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,4 procent hoger en de Nasdaq lijkt gelijkaardig te gaan openen.

Opnieuw zullen beleggers het met weinig richtinggevend nieuws moeten stellen. Voor vanmiddag staat er alleen een huizencijfer geagendeerd.

Inmiddels heeft het Huis van Afgevaardigden steun uitgesproken voor de wens van de Amerikaanse president Donald Trump om de cheque voor Amerikanen in nood te verhogen van 600 naar 2.000 dollar. Een grote verrassing is dit niet. De vraag is of ook de Senaat met deze verhoging akkoord zal gaan.

Bij groen licht stijgen de Amerikaanse schulden nog verder en dat zal de goudprijs verder aanjagen, denkt analist Stephen Innes van Axi. “Een hogere schuld is slecht voor de Amerikaanse dollar en goed voor goud”, aldus Innes.

De euro/dollar handelde op 1,2258

Bedrijfsnieuws

Veel nieuws is er vandaag niet voor handen. Wel meldde de Duitse softwaregigant dat het dochterbedrijf Qualtrics in de VS naar de beurs wil brengen voor 20 tot 24 dollar per aandeel.

Beleggers zullen ook kijken naar de openingskoers van Alibaba. Het aandeel verloor de afgelopen dagen veel terrein, nadat de Chinese autoriteiten het bedrijf onder vuur namen. In reactie zou het onderdeel Ant Group zijn financiële participaties in een holding willen steken om Beijing te paaien. Dit betekent strenger toezicht en vermoedelijk een rem op de groei.

Het aandeel Boeing wint 1,1 procent in de handel voorbeurs nu American Airlines zijn vluchten met de 737 MAX vandaag weer hervat.

Snap kan in beweging komen na een stevige koersdoelverhoging door Goldman Sachs.

Slotstanden

De S&P 500 index eindigde maandag 0,9 procent hoger op 3.735,36 en de Nasdaq werd 0,7 procent meer waard. De Dow Jones kreeg er ook 0,7 procent bij.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.