Nederland - 19 november 2020 - Beursbrink

‘Record-IPO Ant Group nog niet van de baan’

door STIJN

De record-IPO van het Chinese Ant Group werd uitgesteld door onregelmatigheden. Men vreest nu dat de beursgang minder geld zal opbrengen omdat de Chinese regulatoren de teugels hebben aangespannen en Ant Group zich moet plooien naar deze regels. Liu Qiang, vicepresident bij Fosun Technology and Financial Group, is van mening dat Ant Group deze hordes zal overwinnen en snel zal kunnen doorzetten met de record-IPO.

Ant Group, voorheen bekend als Alipay en Ant Financial, is een Chinese betaaldienst van het grote e-commercebedrijf en internetgigant Alibaba. Begin deze maand zou Ant Group worden opgenomen op de beurs in Shanghai en Hong Kong maar door onregelmatigheden werd deze record-IPO uitgesteld naar een latere en nog te bepalen datum.

Het probleem omtrent de IPO heeft te maken met de manier waarop Ant Group tewerk gaat als financiële dienstverlener. De financiële producten die ze aanbieden worden niet door hen zelf beheerd maar door achterliggende banken en verzekeraars. Hierdoor ontlopen ze de strikte regels die gelden voor de financiële sector. De Chinese overheid vindt dit te risicovol gezien het massale gebruik van Alipay en andere mobiele betaaldiensten zoals bv. WeChat.

Opportuniteiten

Liu Qiang, vicepresident bij Fosun Technology en Financial Group, is er nog altijd zeker van dat Ant Group de grootste IPO ooit kan scoren ondanks de strengere regulering van de financiële sector. Zowel op vlak van kapitaalstroom, gegevensstroom en handelsstroom zal Ant Group volgens Qiang de nodige inspanningen doen om conform de regels tewerk te gaan.

I  still believe they can create the record. I can’t predict how much they can raise. That depends on the capital markets

Er liggen volgens Qiang grote opportuniteiten voor Ant Group in de post-COVID periode. Tijdens de coronacrisis zijn e-commerce en digitale financiële diensten hard gestegen, vooral in China. Men verwacht dat Ant Group hiervan gaat profiteren en zich goed gaat thuis zal voelen in de mobiele betaalmarkt van China die overigens 29 biljoen dollar waard is op dit moment.

Bronnen: CNBC

Foto: Global Social – Wikimedia – CC SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.