Americas - 22 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street op weg naar lagere start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen maken zich donderdag op voor een licht lagere opening, ondanks een meevallend arbeidsmarktcijfer en goed ontvangen resultaten van bedrijven als Tesla, AT&T, Dow, Coca-Cola en Whirlpool.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Een uur voor de opening bleek dat er afgelopen week 787.000 nieuwe werkloosheidsuitkeringen zijn aangevraagd in de VS, wat 55.000 minder was dan een week eerder. Omdat het cijfer van de vorige week ook neerwaarts werd bijgesteld was het aantal bijna 90.000 lager dan verwacht.

Beleggers blijven echter vooral de onderhandelingen in Washington over een nieuw stimuleringspakket aandachtig volgen. Het blijft onduidelijk hoe groot de kans is dat zo’n wet voor de verkiezingen op 3 november nog door het Congres kan worden geloodst.

“Het beheerst de krantenkoppen en de markten kijken er zeker nog steeds naar”, zei econoom Andrew Hunter van Capital Economics.

Volgens Tristan Hanson van M&G Investments zijn beleggers die geobsedeerd zijn met een nieuw stimuleringspakket voor de verkiezingen “eerlijk gezegd behoorlijk bijziend”. Wie de verkiezingen ook wint, de nieuwe president zal binnen enkele maanden een of andere vorm van stimulering doorvoeren, denkt Hanson.

De Europese beurzen stonden voor de vierde dag op rij lager, na zwakke cijfers voor het Duitse consumentenvertrouwen. Oplopende aantallen besmettingen met het coronavirus en nieuwe beperkingen bedreigen het economische herstel. “De vrees is dat het aantal ziekenhuisopnames opeens zal pieken en de ziekenhuizen en het zorgpersoneel zal overbelasten”, zei Peter Garnry van Saxo Bank.

Het aantal verkochte huizen in september zal naar verwachting voor de vierde maand op rij stijgen, met hulp van de lage rente.

Later donderdag zullen president Donald Trump en zijn uitdager Joe Biden de degens kruisen in hun laatste debat voor de presidentsverkiezingen. De kans dat dit de beurs beïnvloedt is aanwezig, maar klein, volgens Hunter van Capital Economics.

De olieprijs steeg licht. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 40,16 dollar. Brent-olie werd 0,4 procent duurder.

De euro/dollar noteerde op 1,1825. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1828 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Tesla steeg in de handel voorbeurs 4 procent, nadat het autobedrijf een winst van 874 miljoen dollar boekte op een omzet van 8,8 miljard dollar. Het was het vijfde winstgevende kwartaal op rij voor Tesla, na jaren van verliezen, en de winst was bijna twee keer zo hoog als in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf van Elon Musk blijft mikken op 500.000 afgeleverde auto’s dit jaar.

AT&T stond 5 procent hoger in de handel voorbeurs, nadat de aanbieder van telecomdiensten en televisieseries behalve een beperkte omzetdaling ook een sterke groei van het aantal mobiele en HBO-abonnees meldde.

Align Technology werd 25 procent meer waard in de elektronische handel. De fabrikant van onzichtbare protheses om tanden netjes naast elkaar te houden boekte een hoger dan verwachte winst, omdat tandartsen en orthodontisten weer opengingen na te zijn gesloten vanwege het coronavirus.

American Airlines lijkt licht lager te openen. Een omzetdaling van 73 procent tot 3,2 miljard dollar in het derde kwartaal viel toch nog mee, omdat analisten slechts 2,8 miljard dollar aan inkomsten hadden voorzien. De luchtvaartmaatschappij boekte 4,71 dollar per aandeel verlies.

Chemiebedrijf Dow meldde een omzetdaling van 10 procent en een winstdaling van 0,91 tot 0,50 dollar per aandeel, maar dat was beter dan de winsthalvering die analisten hadden voorspeld. Het aandeel gaat bijna 2 procent hoger openen.

Coca-Cola wint 2,5 procent. De frisdrankreus boekte 9 procent minder omzet en 2 procent minder winst per aandeel, aangepast voor bijzondere posten.

De fabrikant van wc-paper, luiers en papieren zakdoekjes Kimberley-Clark boekte minder winst en omzet dan verwacht, maar scherpte zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar toch aan. Het aandeel gaat 5 procent lager starten.

Witgoedfabrikant Whirlpool boekte een hogere omzet en zag de winst van 358 miljoen naar 397 miljoen dollar stijgen. Het aandeel opent vermoedelijk 4 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 3.435,56 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent inleverde op 28.210,82 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 11.484,69 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.