Europa - 29 oktober 2019

Wall Street neemt adempauze

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden richting de openingsbel in New York 0,1 procent in het rood.

Daarmee doet de toonaangevende index een stap terug na de recordstand van maandag.

De markt kan vandaag aan de slag met een aantal bedrijfscijfers, en kijkt verder vooruit naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Beleggers rekenen op een derde opeenvolgende renteverlaging van opnieuw 25 basispunten en zijn daarnaast vooral benieuwd of de Fed daarna een pauze inlast.

In de Verenigde Staten staan voor vandaag twee macro-economische cijfers op het programma, die beide na de openingsbel verschijnen.

Voor de aanstaande woningverkopen wordt op maandbasis een stijging voorzien van 0,7 procent tegen een stijging met 1,6 procent in augustus. De vertrouwensindex van The Conference Board stijgt in de prognoses van 125,1 naar 128,0 in oktober.

Olie wordt dinsdagmiddag ruim een procent goedkoper vanwege twijfels over de bereidheid van Rusland om samen met de OPEC verder te snijden in de olieproductie. Ook speculeert de markt over een stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

De euro/dollar verhandelde vanmiddag op 1,1093.

Bedrijfsnieuws

Pfizer behaalde in het derde kwartaal een lagere winst en omzet, maar de resultaten waren wel beter dan verwacht. Bovendien stelde de farmareus zijn outlook opwaarts bij. Het aandeel wordt in de voorbeurshandel ruim 3 procent meer waard.

Merck heeft in het derde kwartaal hogere resultaten behaald en de marktverwachtingen overtroffen. Verder stelde de farmaceut de outlook voor de omzet en aangepaste winst opwaarts bij. Het aandeel stijgt in de voorbeurshandel 2,7 procent.

Alphabet wist maandag nabeurs niet te overtuigen met zijn kwartaalcijfers, ondanks een sterkere groei bij zoekmachine Google. Met name de winst stelde teleur. Dinsdag voorbeurs verliest het aandeel bijna een procent.

Producent van vleesvervangers Beyond Meat maakte in het derde kwartaal voor het eerst in zijn geschiedenis winst en zag de omzet stevig oplopen. Ook de omzetverwachting ging omhoog. In de voorbeurshandel daalt het aandeel toch zo’n 19 procent. Analisten van Goldman Sachs wezen erop dat de lock-up op bepaalde aandelen vandaag afloopt en dat betekent dat sommige aandeelhouders zullen verkopen.

Mastercard heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet behaald en presteerde ook boven de marktverwachting. Verder liepen de betaalvolumes met Mastercard creditcards op. Het aandeel wint voorbeurs een procent.

Xerox noteert voorbeurs ruim 5 procent hoger vanwege beter dan verwachte derdekwartaalcijfers en een verhoging van de outlook. Het bedrijf maakte ook bekend dat het afziet van de verkoop van zijn Consumer Finance tak.

T-Mobile US maakte maandag nabeurs hogere resultaten bekend, maar de omzet stelde licht teleur. Het aantal abonnees groeide in een stabiel tempo. Het aandeel daalt dinsdag voorbeurs 0,4 procent.

Ford haalt in Noord-Amerika 320.000 voertuigen terug vanwege meerdere veiligheidsproblemen. Het aandeel noteert voorbeurs vlak.

Het aandeel van Tiffany & Co noteert dinsdag 0,7 procent lager. Maandag steeg het aandeel bijna 32 procent vanwege het nieuws dat luxemerk LVHM de juweliersketen wil overnemen.

Slotstanden

Met een stijging van 0,6 procent bereikte de S&P 500 maandag op een slot van 3.039,42 punten een nieuwe recordstand. De Nasdaq sloot 1,0 procent in de plus op 8.325,99 punten. Voor de Dow Jones index restte op een slot van 27.090,72 punten, een winst van 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.