Nederland - 17 oktober 2022 - Beursbrink
door STIJN

Mastercard gaat banken helpen op cryptomarkt

Betaalmaatschappij Mastercard gaat financiële instellingen helpen om cryptodiensten te kunnen aanbieden aan hun klanten door te functioneren als ’tussenschakel’. Mastercard neemt de verantwoordelijkheden, zoals het naleven van de regelgeving en de beveiliging, op zich en dat zorgt ervoor dat banken meer geneigd zijn crypto te omarmen.

Betaalgigant Mastercard is op zoek naar een manier om cryptomunten toegankelijker te maken voor het brede publiek door financiële instellingen bij te staan als tussenschakel. Ze gaan een programma opstarten waardoor banken zich niets moeten aantrekken van regelgeving en beveiliging, die taken neemt Mastercard op zich. Banken voelen zich hierdoor veiliger op de cryptomarkt.

Ze zullen acteren tussen Paxos, een cryptohandelsplatform dat ook gebruikt wordt door Paypal, en tal van banken. Maar niet iedereen staat te springen voor dit idee. De situatie op de cryptomarkt is bijzonder slecht, bitcoin heeft dit jaar meer dan de helft van zijn waarde verloren. Het is en blijft een zeer volatiele en risicovolle markt met absurd grote schommelingen.

Interesse

De chief digital officer van Mastercard, John Lambert, zei dat peilingen nog steeds aantonen dat de vraag naar crypto groot is. Grote zakenbanken, zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan, hebben tal van cryptoteams die actief zijn en zich hebben verdiept in de materie omdat ze opportuniteiten zien in de interesse in bitcoin en andere digitale munten.

There’s a lot of consumers out there that are really interested in this, and intrigued by crypto, but would feel a lot more confident if those services were offered by their financial institutions. It’s a little scary to some people still.

Hoewel de industrie een berenmarkt of ‘crypto-winter’ doormaakt, zei John Lambert dat meer activiteit in de nabije toekomst zou kunnen leiden tot meer transacties. Men verwacht dat de cryptomarkt opnieuw zal herstellen, net zoals beurzen dat ook altijd doen. Bij een herstel kan Mastercard flink gaan scoren met hun cryptoactiveiten.

Bronnen: Kate Rooney – CNBC

Foto: Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.