VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 december 2019 - Beursbrink

Wall street lijkt licht lager te gaan openen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De indices lijken iets lager te gaan openen nadat de index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia in december onverwacht sterk daalde van 10,4 in november naar slechts 0,3 in december. Economen hadden vooraf een daling tot slechts 8,0 punten voorspeld.

President Donald Trump werd woensdagnacht de derde Amerikaanse president in de geschiedenis waartegen het Huis van Afgevaardigden een afzettingsprocedure in gang heeft gezet. Maar de beurzen lijken daar niet op te reageren.

De afzettingsprocedure moet in januari worden gevoerd in de Senaat, waar de Republikeinen de meerderheid hebben.  “De kans op de benodigde twee derde meerderheid daarvoor, is in de overwegend Republikeinse Senaat minimaal. Ik zou mijn geld er in ieder geval er niet op zetten. De reacties op de markten zijn vanochtend dan ook lauw”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

“Nieuws over de handelsovereenkomst tussen de VS en China zal de resterende paar volumeloze handelssessies van dit jaar bepalen”, gaf Commerzbank aan.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week weer gedaald, met 18.000 stuks. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 234.000. Er was vooraf door economen gerekend op 227.000 aanvragen.

Verder staan er vanmiddag nog een tweetal cijfers op de agenda, de verkopen van bestaande woningen en de leidende indicatoren over november.

Olie noteerde donderdag verdeeld. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het rood op 60,81 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 66,20 dollar werd betaald, een stijging van 0,1 procent.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1114. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1128 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1120 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Broadcom is op zoek naar een koper voor één van zijn divisies voor draadloze chips. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Broadcom werkt samen met Credit Suisse om een koper te vinden, aldus de zakenkrant. De activiteiten die in de etalage staan, realiseren een omzet van 2,2 miljard dollar en de waardering zou op 10 miljard dollar liggen.

Micron Technology steeg in de voorbeurshandel 3,8 procent. De geheugenchipfabrikant liet woensdag nabeurs weten dat het verwacht dat in het huidige kwartaal de bodem bereikt is na een lastige periode. De aandelenkoers van Micron is de afgelopen zes maanden met meer dan 54 procent gestegen, vooral in de hoop dat de inzinking van de halfgeleidersector snel verleden tijd zou zijn.

Uber heeft een schikking met de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission getroffen nadat het bureau ontdekte dat het bedrijf niet optrad tegen een cultuur van seksuele intimidatie, en er sprake was van vergelding tegen mensen die een klacht hadden ingediend.

Rite Aid Corp noteerde voorbeurs ruim 30 procent hoger op beter dan verwachte winstcijfers over het derde kwartaal.

Conagra Brands Inc. lijkt 6,9 procent hoger te gaan openen nadat het bedrijf de boeken opende over het afgelopen kwartaal.

Nabeurs zal Nike de cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Bij opening wordt een kleine plus voorzien.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 3.191,14 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 28.239,28 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8.827,73 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.