Nederland - 4 augustus 2021 - Aandelen

Commerzbank rapporteert verlies voor Q2

door STIJN

Het Duitse Commerzbank moest woensdag helaas teleurstellende cijfers rapporteren terwijl andere banken het wel vrij goed deden tijdens het tweede kwartaal. De reden waarom Commerzbank achterop hinkt, heeft te maken met een grondige herstructurering en de daarmee gepaard gaande kosten. De bank boekte een nettoverlies van 527 miljoen euro.

Het tweede kwartaal is er eentje om snel te vergeten voor het Duitse Commerzbank. De bank boekte een nettoverlies van maar liefst 527 miljoen euro. Dat is net iets slechter dan analisten hadden voorspeld, die hadden namelijk een voorspelling gemaakt van 504 miljoen euro.

Herstructurering

De reden voor dit zwakke kwartaal ligt bij de hoge kosten die ze maken voor de herstructurering van de bank. Bettina Orlopp, CFO bij Commerbank, is ervan overtuigd dat de inspanningen de nodige resultaten zullen opleveren en dat de bank hiervan zal profiteren op termijn.

We have kept our Common Equity Tier 1 ratio stable despite the high one-time write-off and restructuring expenses. This again proves that we have a very strong basis for the transformation, and it demonstrates that we are also able to deal with exceptional charges on our way to a sustainably profitable future.

De totale omzet bedroeg 1,86 miljard euro in Q2, dat is 18,1 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. Bedrijfskosten bedroegen 1,7 miljard euro, dat is meer dan de 1,53 miljard euro van vorig jaar.

Het aandeel van de Duitse bank dook 5 procent lager na de bekendmaking van de kwartaalcijfers en noteert door deze daling 1 procent lager dan begin dit jaar. Op het moment van schrijven noteert het aandeel aan 5,13 euro. Dat is 25 procent lager sinds zijn ‘year high’ van 6,86 euro.

Bronnen: CNBC

Foto: 445693 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.