VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 17 december 2019 - Beursbrink

Wall Street koerst af op vlakke opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel onveranderd.

De wereldwijde vrees voor een economische groeivertraging is inmiddels wat weggenomen en het optimisme over de eerste handelsdeal tussen China en de VS heeft de beurzen naar recordhoogtes gestuwd.

“Mensen voelen zich opgelucht nu er duidelijkheid is over een aantal van de problemen die boven de markt hingen”, constateerde marktanalist Michael Stritch van BMO Wealth Management.

“Hoewel de positieve ‘schokken’ van vorige week waarschijnlijk bullish langetermijneffecten zullen hebben, kan de sterke koerswinst in de voorgaande dagen tot een lichte terugval leiden”, zei marktanalist Ken Berman van Gorilla Trades. Mogelijk wordt vandaag de aanzet gegeven tot het rondje winstnemingen, voegde Berman toe.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in november op maandbasis is gestegen met 3,2 procent, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen toenam met 1,4 procent.

Later op de dag volgen industriële productiedata van november en het aantal vacatures in oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,1164. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1140 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1142 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
FedEx kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het Amerikaanse post- en pakkettenbedrijf komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers en noteerde voorbeurs in aanloop naar de publicatie 0,9 procent lager.

Amazon.com verbiedt externe verkopers op zijn platform om gebruik te maken van FedEx voor Prime-verzendingen. Amazon brak eerder zelf al met FedEx vanwege onvrede over de door de pakketbezorger geleverde kwaliteit.

Eli Lilly steeg voorbeurs 1,7 procent, nadat de farmaceut een positieve outlook afgaf voor 2020 en zijn winstverwachting voor 2019 verhoogde. Daarnaast verhoogde Eli Lilly het dividend met 15 procent.

Bed Bath & Beyond steeg voorbeurs 0,8 procent. Het concern meldde dat zes topmanagers, waaronder de chief merchandising officer en chief marketing officer, zullen vertrekken. Dit gebeurt voor de aankondiging van een nieuw plan door CEO Mark Tritton begin 2020.

Heico won voorbeurs 2,4 procent. Het lucht-, ruimtevaart- en elektronicabedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal een stijging van de winst met 27 procent.

Navistar International rapporteerde over het afgelopen vierde kwartaal een sterker dan verwachte winst- en omzetdaling. Het aandeel daalde 4,4 procent.

Boeing daalde 1,2 procent. Boeing heeft inmiddels officieel besloten om de productie van de 737 MAX in januari tijdelijk stop te zetten. De fabrikant denkt ontslagen te kunnen voorkomen.

Netflix noteerde voorbeurs 1,1 procent hoger. De streamingreus heeft nieuwe statistieken gepubliceerd, die inzicht geven in de snelheid waarmee de videodienst zich uitbreidt in specifieke regio’s, in een poging Wall Street ervan te overtuigen dat zij zich meer moeten concentreren op de groei van Netflix buiten Amerika.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 3.191,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 28.235,89 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 8.814,23 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.