VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 13 juli 2020 - Aandelen

Twee redenen om ‘bullish’ te zijn over de marihuanamarkt

door STIJN

Midden maart is een kantelpunt geweest voor marihuana aandelen. Sinds dit dieptepunt zijn de aandelen gemiddeld met 79 procent gestegen, althans volgens de Global Cannabis Stock Index. Maar de stijging is niet voldoende om de volledige malaise op de marihuanamarkt recht te trekken. De index noteert nog altijd 83 procent onder de piek van begin 2018.

Hoewel de grafiek van de Global Cannabis Index er niet bepaald goed uitziet, zijn er toch voldoende redenen om ‘bullish’ te zijn over marihuana aandelen. Los van het feit dat Amerikaanse politici, voornamelijk de Democraten, zich meer openstellen voor de legalisering van marihuana, zijn er nog twee andere redenen waarom deze aandelen de komende maanden/jaren kunnen gaan stijgen

Meer vraag

De pandemie heeft de vraag naar marihuana doen stijgen, voornamelijk op de legale markt. Consumenten hebben hun voorraden in maart aangevuld, net zoals vele andere producten. In april ging de vraag lichtjes achteruit maar op korte termijn zijn de indicatoren zeer duidelijk.

De reden voor de verhoogde vraag heeft wellicht te maken met het feit dat consumenten in tijden van corona meer tijd hebben om te consumeren. Maar ook omdat mensen wat angstiger zijn en minder goed slapen. Marihuana is een goed middel om deze problemen te verhelpen.

Een andere belangrijke factor zou te maken hebben met technologie. Verschillende apotheken en verkooppunten hebben het mogelijk gemaakt om marihuana aan huis te laten leveren waardoor consumenten niet daadwerkelijk hun bestelling moeten gaan afhalen.

Meer staten zullen legaliseren

Het legaliseren van marihuana heeft voorlopig geen prioriteit bij de Amerikaanse staten. COVID-19 krijgt nu alle aandacht wat ervoor zorgt dat het legaliseren van marihuana vertraging oploopt. Maar men verwacht wel dat, eens COVID-19 onder controle is, de procedures en goedkeuringen omtrent legale cannabis in een stroomversnelling zullen geraken.

De marihuana industrie is namelijk een goede bron van belastinginkomsten en creëert tal van nieuwe jobs. Economen verwachten daarom dat veel staten de stap zullen zetten om de economische en financiële problemen, die veroorzaakt worden door COVID-19, recht te trekken.

Een bijkomende factor zou kunnen zijn dat er een president verkozen wordt in november, die voorstander is van legale marihuana op federaal niveau. In dit geval zou het wel heel snel kunnen gaan voor marihuana. Beleggers in marihuana hopen dat dit scenario werkelijkheid wordt.

Bronnen: Forbes

Foto: Aphiwat chuangchoem – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.