Americas - 8 juli 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op vlakke opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken woensdag vrijwel onveranderd te gaan openen, na verlies op dinsdag. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

“Sommige beleggers zullen hun winsten pakken na de rally van maandag”, verklaarde marktanalist Sebastien Galy van Nordea Asset Management de verliezen gisterenavond op Wall Street.

Macro-economisch belooft het vandaag een rustige dag te worden. Voorbeurs staan de wekelijkse hypotheekaanvragen op de agenda, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het consumentenkrediet.

Olie werd woensdag iets goedkoper. Voor de olievoorraden wordt uitgegaan van een daling met 2,8 miljoen vaten. Een week eerder was er een daling van bijna 7,2 miljoen vaten.

De Amerikaanse president Donald Trump ontvangt vandaag zijn Mexicaanse collega Andres Manuel Lopez Obrador.

Voorzitter Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta is aanwezig bij de Rotary Club in Columbus.

Dinsdag waarschuwde Bostic dat het economisch herstel in de Verenigde Staten dreigt af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt in een groot aantal Amerikaanse staten.

“De coronazorgen zijn terecht”, aldus marktanalist Jeffrey Halley van Oanda. Maar dat beleggers dit nu erkennen is toch vooral het gevolg van de markt die op korte termijn oversold is en niet zozeer omdat het sentiment nu gekanteld is. Dat laatste gebeurt volgens Halley pas als de situatie in de zuidelijke staten van de VS escaleert en er weer allerlei nieuwe lockdowns worden ingesteld.

Momenteel zijn er bijna 3 miljoen coronabesmettingen in de VS en zijn ruim 131.000 mensen overleden aan het virus.

De euro/dollar noteerde op 1,1292. Dinsdagavond was dat 1,1275.

Bedrijfsnieuws

Levi Strauss boekte het afgelopen kwartaal verlies nadat de omzet terugliep. De jeansfabrikant kondigde dinsdagavond ook 700 ontslagen aan, nadat eerder al de outlook voor 2020 was ingetrokken. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 2 procent lager.

Royal Dutch Shell overweegt de verkoop van een raffinaderij in het Amerikaanse Louisiana, zo meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

Dinsdag profiteerden bedrijven die werken aan een coronamedicijn. Novavax steeg maar liefst 31,5 procent na het nieuws dat de vaccinproducent 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid krijgt om een coronavaccin te ontwikkelen.

Sectorgenoot Regeneron steeg 2,1 procent, na het nieuws dat de Amerikaanse overheid 450 miljoen dollar investeert in de coronabehandeling van het bedrijf.

Moderna won 3,1 procent. Hoewel de Amerikaanse overheid Moderna met bijna 500 miljoen dollar ondersteunt in de zoektocht naar een coronavaccin, zou er ruzie zijn tussen wetenschappers van de overheid en het bedrijf over de aanpak van het onderzoeksproces.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 1,1 procent tot 3.145,32 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 25.890,18 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 10.343,89 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel