Nederland - 10 september 2021 - Aandelen

Moderna kondigt ‘single-shot’ vaccin aan, aandeel schiet omhoog

door STIJN

Het aandeel van het biotechbedrijf Moderna is donderdag met 7,81 procent gestegen. Het bedrijf is namelijk aan het werken aan een ‘single-shot’ vaccin dat zowel bescherming biedt tegen COVID-19 als tegen de gewone influenza. Het nieuwe vaccin, mRNA-1073, combineert het huidige coronavaccin met een nieuw soort griepvaccin dat nog in ontwikkeling is. 

Een mooie stijging voor het aandeel van Moderna. Beleggers en investeerders sprongen massaal op de aankondiging dat het bedrijf aan het werken is aan een ‘single-shot’ vaccin dat zowel werkt tegen COVID-19 als de gewone griep. Het aandeel maakte donderdag een sprong van 7,81 procent.

Ze gaan hun huidige coronavaccin combineren met een nieuw soort griepvaccin dat ze nog aan het ontwikkelen zijn. CEO Stephane Bancel is enthousiast en verwacht dat hun nieuw mRNA-vaccin de strijd tegen COVID-19 zal vergemakkelijken gezien het succes van hun eerste vaccin.

Today we are announcing the first step in our novel respiratory vaccine program with the development of a single dose vaccine that combines a booster against COVID-19 and a booster against flu.

Technologie

De technologie achter mRNA COVID-19 vaccins is behoorlijk nieuw. Deze vaccins gebruiken een onschadelijk deeltje, namelijk een bepaald eiwit, van het virus waardoor het menselijk lichaam een immuunreactie krijgt. Het is gemakkelijker en sneller dan een traditioneel vaccin, waarbij gebruik wordt gemaakt van een dood of verzwakt virus om de immuunreactie op te wekken.

Het plan van Moderna is dat het nieuwe vaccin voldoende bescherming biedt tegen de delta variant en andere varianten zodat mensen elk jaar gewoon bij de apotheek kunnen langsaan voor een prikje. Het nieuws wordt alleszins verwelkomd door beleggers en investeerders. Het aandeel van Moderna is dit jaar al met 336 procent gestegen van 104 dollar naar 456 dollar.

Bronnen: Berkeley Lovelace Jr. – CNBC

Foto: Marco Verch ProfessionalFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.