Americas - 18 november 2019 - Beursbrink

Wall Street koerst af op licht lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De Dow Jones sloot vrijdag nog boven de psychologische grens van 28.000 punten, nadat half juli 2019 de grens van 27.000 punten werd gepasseerd, vanwege optimisme over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.

Hoewel het afgelopen weekeinde stil bleef op het handelsfront, blijft de kwestie markten domineren. “De positieve geluiden van vorige week uit Washington stimuleerden de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten”, concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets. “De [positieve] taal stuurt het positieve sentiment, hoewel Trump weinig enthousiast lijkt over het terugdraaien van de importheffingen. De Verenigde Staten willen graag dat er meer concessies worden gedaan met betrekking tot intellectueel eigendom, terwijl van Chinese zijde weerstand bestaat tegen de omvang van de landbouwaankopen waar de VS om vragen”, voegde hij toe.

Op woensdag verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee. De markt kijkt daarbij met name uit naar aanwijzingen over hoe de centrale bank het risico beoordeelt van het handelsconflict op de Amerikaanse economische groei.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de Verenigde Staten slechts vertrouwensdata van huizenbouwers in november geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1066. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1050 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP noteerde voorbeurs 0,9 procent lager, terwijl Xerox 2,8 procent daalde.

De Verenigde Staten zijn van plan om een ontheffing te verlengen waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei. Dit meldde The New York Times zaterdag op basis van ingewijden.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen.

Six Flags daalde 0,5 procent, de uitbater van attractieparken verhoogde zijn kwartaaldividend met één cent tot 0,83 dollar per aandeel.

Boeing steeg voorbeurs 0,2 procent, nadat werd aangekondigd dat SunExpress zijn optie heeft uitgeoefend om 10 extra 737 MAX 8 vliegtuigen te bestellen, met een waarde van 1,2 miljard dollar.

Ford Motor steeg voorbeurs 1,1 procent, nadat de automaker zondag zijn ‘Mustang Mach E’ aankondigde, zijn eerste volledige elektrische SUV.

T-Mobile US heeft Mike Sievert benoemd tot nieuwe CEO. Sievert treedt per 1 mei 2020 aan en vervangt John Legere, wiens contract afloopt op 30 april 2020. Het aandeel verloor voorbeurs 1,9 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.120,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 28.004,89 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.540,83 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.