Americas - 21 april 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,7 procent in het rood.

Wereldwijd staan de aandelenmarkten dinsdag onder druk, na de historische crash van de olieprijs maandag. De vraag naar olie is enorm gedaald en de wereldwijde opslagcapaciteit is vrijwel vol.

Voor het eerst in de geschiedenis waren de olieprijzen maandag negatief. Saoedi-Arabië zou inmiddels overwegen de olieproductie eerder te verminderen dan recent overeengekomen met OPEC+. “Er moet iets aan dit bloedbad gedaan worden”, zei een Saoedische overheidsfunctionaris. Maar misschien is het een beetje te laat, voegde hij toe. De juni-future noteerde dinsdag tot 24,2 procent lager op 15,48 dollar.

David Chao, strateeg van Invesco, wees op de kloof is tussen grondstoffen en aandelen. Bij grondstoffen wordt een minder snel herstel ingeprijsd dan bij aandelen, aldus Chao. Hij meent dat grondstoffenhandelaren het meer bij het juiste eind hebben.

Volgens vermogensbeheerder Andrew Harmstone van Morgan Stanley liggen met name het gebrek aan opslagruimte en de dalende vraag ten grondslag aan de ineenstorting van de olieprijs. Hij zei echter dat het verlangen van investeerders naar risicovolle activa, zoals aandelen, grotendeels zou worden gedreven door bedrijfswinsten en economische data.

“De volatiliteit van de olieprijs drukt momenteel op het bredere sentiment”, zag ook marktanalist David Madden van CMC Markets. In de VS kunnen beleidsmakers volgens Madden rekenen op de aandacht van beleggers, aangezien de Republikeinen en Democraten werken aan een nieuwe financiële injectie voor het Paycheque Protection Programme, een door de overheid gesteund programma dat leningen verstrekt aan kleine bedrijven.

Inmiddels zijn 787.960 personen in de Verenigde Staten geïnfecteerd met het coronavirus. Ruim 42.000 personen zijn bezweken aan de gevolgen hiervan.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag louter de bestaande huizenverkopen van maart geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,0841. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0860 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0862 op de borden.

Bedrijfsnieuws

IBM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verwachtingen overtroffen, maar trok wel de outlook voor 2020 in en gaf geen vooruitzichten af voor het lopende kwartaal, vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 4,2 procent.

Coca-Cola rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een 65 procent hogere winst per aandeel van 0,64 dollar per aandeel, terwijl de omzet met 1 procent daalde tot 8,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,51 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,44 dollar per aandeel op een omzet van 8,3 miljard dollar. De frisdrankgigant gaf geen outlook af voor 2020, vanwege de onzekerheden die de corona-uitbraak met zich meebrengt. Het aandeel daalde voorbeurs 0,4 procent.

Lockheed Martin heeft het afgelopen kwartaal een licht hogere nettowinst geboekt op een hogere omzet en presteerde daarmee beter dan verwacht. “De uiteindelijke impact van COVID-19 op de financiële outlook voor 2020 blijft onzeker”, waarschuwde het bedrijf. Het aandeel steeg voorbeurs 1,4 procent.

ManpowerGroup heeft in het eerste kwartaal van 2020 de winst per aandeel scherp zien dalen door herstructureringen en de gevolgen van de coronacrisis. Het aandeel verloor voorbeurs 9,3 procent.

Wall Street krijgt dinsdag nabeurs ook nog een reeks kwartaalcijfers te verwerken. Snap, Netflix en Texas Instruments publiceren hun resultaten na het sluiten van markt.

Facebook verbiedt berichten en groepen die anti-lockdown-protesten promoten die niet voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Het aandeel daalde 1,3 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,8 procent lager op 2.823,16 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het rood op 23.650,44 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,0 procent tot 8.560,73 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments