Americas - 5 maart 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ongeveer een half uur voor de openingsbel circa 2 procent in het rood.

Daarmee weten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van woensdag niet vast te houden, nadat de Federal Reserve een dag eerder de rente verlaagde met een half procentpunt naar een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent om de economische impact van het coronavirus op te vangen.

“De angst voor het coronavirus weegt vandaag zwaar op de aandelen”, zei marktanalist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities.

“Ik dacht echt dat de risicobereidheid in de markt veel hoger zou zijn, maar bij een gebrek aan ondersteunend nieuws in Azië staat het beleggerssentiment onder druk”, voegde Stephen Innes van AxiCorp toe.

Het Beige Book van de Federal Reserve, dat woensdagavond verscheen, leidde tot lichte druk.

De gevolgen van de uitbraak van het coronavirus zijn een risico voor de economie in de Verenigde Staten, net als de aanstaande presidentsverkiezingen, stelde het Beige Book. Zelfs zonder het coronavirus lijkt de economische groei sinds de start van het jaar te vertragen, luidde de conclusie.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft de groeiverwachtingen voor dit jaar en volgend neerwaarts bijgesteld. De Verenigde Staten groeien dit jaar niet met 1,9, maar met 1,7 procent en volgend jaar opnieuw met 1,7 procent.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 29 januari is gedaald met 3.000 aanvragen tot in totaal 216.000.

Tevens werd bekend dat de arbeidsproductiviteit in het vierde kwartaal is gestegen met 1,2 procent, terwijl de kosten met 0,9 procent toenamen.

Later op de dag volgen de fabrieksorders in januari.

De euro/dollar noteerde op 1,1187. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1133 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1134 op de borden.

Olie noteerde donderdag 0,5 procent lager. OPEC begint vandaag aan zijn tweedaagse bijeenkomst. Oliekartel OPEC heeft samen met zijn partners, de zogeheten OPEC+, besloten om nog eens 1,5 miljoen vaten per dag minder te gaan produceren.

Bedrijfsnieuws

Kroger kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. De Amerikaanse supermarktketen boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 327 miljoen dollar, ofwel een aangepaste winst per aandeel van 0,57 dollar, 18,8 procent meer dan de 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,55 dollar per aandeel. Het dividend over 2019 werd met 14 procent verhoogd naar 0,64 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,7 procent hoger.

Burlington Stores verloor 1,6 procent, nadat de discounter een beter dan verwachte winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal. De outlook voor het eerste kwartaal bleef echter achter bij de ramingen.

BJ’s Wholesale Club Holdings rapporteerde een over het vierde kwartaal een winst en omzet die in lijn waren met de verwachtingen, terwijl de vergelijkbare omzet licht teleurstelde. Het aandeel daalde 5,4 procent.

Zoom Video verloor 6,5 procent. Hoewel het bedrijf in videoconferenties over het afgelopen kwartaal een 78 procent hogere omzet rapporteerde, reageerde de markt teleurgesteld omdat op nog een sterkere stijging werd gerekend.

HP heeft het ongevraagde overnamebod van printerfabrikant Xerox afgewezen. HP verloor 2,0 procent. In het aandeel Xerox was voorbeurs nog geen handel.

United Airlines daalde voorbeurs 3,6 procent. De luchtvaartmaatschappij meldde het aantal binnenlandse vluchten te verminderen, vanwege dalende boekingen door de angst voor het coronavirus.

Campbell Soup noteerde voorbeurs 1,1 procent lager. De fabrikant van soep en sauzen zei dat supermarkten producten als ingeblikt voedsel inslaan als reactie op het coronavirus. Vanwege het virus zouden consumenten aan het hamsteren slaan.

American Eagle Outfitters won 4,1 procent. Het kledingbedrijf rapporteerde woensdag een winstdaling over het afgelopen kwartaal, maar de omzet overtrof de verwachtingen van analisten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 4,2 procent hoger op 3.130,12 punten. De Dow Jones index eindigde 4,5 procent in het groen op 27.090,86 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 3,9 procent tot 9.018,09 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.