VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 2 juni 2020 - Beursbrink

Nakende OPEC+ bijeenkomst doet olieprijzen stijgen

door STIJN

De olieprijzen zitten opnieuw in de lift, beleggers en investeerders kijken uit naar de OPEC+ bijeenkomst die deze week zal plaatsvinden. Men verwacht dat de olieproducerende landen overeen zullen komen om de olieproductie opnieuw in te perken zodat het aanbod op de markt kleiner wordt. Zowel de WTI als de Brent crude stijgen aardig dinsdag.

Het beeld op de oliemarkt ziet er al wat beter uit dinsdag, beleggers en investeerders zitten praktisch op het puntje van hun stoel gezien de OPEC+ deze week zal samenkomen om een beslissing te nemen omtrent de olieproductie. Bijna alle olieproducerende landen zien het zitten om nog minder te produceren, slechts enkelen hebben laten weten hier moeite mee te hebben.

De Brent crude noteert op het moment van schrijven 1,2 procent in de plus, ook de Amerikaanse WTI weet te stijgen met 0,76 procent. De Brent crude is de afgelopen zes weken verdubbeld in waarde dankzij de geruchten over een nieuwe productiebeperking van de OPEC+.

The whole story is very much based around the supply cuts and the demand recovery.

Vivek Dhar, analist grondstoffen bij Commonwealth Bank, verwacht een positieve uitkomst van de bijeenkomst op 4 juli. De productiebeperking zal volgens hem verlengd worden tot 1 september. Het zijn vooral de Russen die eventueel roet in het eten kunnen gooien vermits ze al hebben laten weten niet bepaald voorstander te zijn om de bestaande beperking te verlengen.

Russia will be the key obstacle in any extension, and they are unlikely to agree on any extension which goes beyond a couple of months.

Olie heeft echter nog wat obstakels om te overwinnen. De vertroebelde relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China en de nasleep van het coronavirus die de wereldeconomie onder druk blijft zetten, zorgen ervoor dat een verdere stijging van olie voorlopig uit blijft..

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.