Nederland - 25 februari 2020 - Beursbrink

OPEC heeft nog enkele opties achter de hand

door STIJN

De OPEC en zijn bondgenoten werken nog altijd nauw samen om oplossingen en mogelijkheden te bedenken om de dalende olieprijzen een halt toe te roepen. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de olieprijzen het moeilijk wegens de vrees voor een verdere vertraging van de wereldeconomie. De OPEC bekijkt wat de mogelijkheden zijn voor dit probleem.

Prince Abdulaziz, Saoedisch minister van Energie, zei in een persmededeling dat de OPEC en zijn bondgenoten nog altijd goed samenwerken om het probleem op de oliemarkt aan te pakken. Hij beweert dat er nog voldoende mogelijkheden en oplossingen zijn om vraag en aanbod beter in balans te brengen. Het zal echter wel behoorlijke inspanningen vergen gezien de daling.

We did not run out of ideas, we haven’t lost our phones and there are always good ways of communicating through conference calls and technology is very helpful.

De reden waarom Abdulaziz dit benadrukt, is omdat er geruchten zijn die beweren dat de bondgenoten niet meer goed overeenkomen over het productiebeleid. Dit weerlegt hij door te zeggen dat hij vertrouwen heeft in het partnerschap en dat er voldoende wordt gecommuniceerd. Vooral in deze periode gezien de dalende olieprijzen door het coronavirus.

Productiebeperking

De OPEC en zijn bondgenoten komen op 5 en 6 maart samen in Wenen om het beleid te bespreken. Er is echter een grote onzekerheid of ze allemaal op dezelfde golflengte liggen omtrent het productiebeleid. Rusland staat niet bepaald te springen om nog minder te produceren.

Echter is Abdulaziz er van overtuigd dat Rusland wel een positieve houding heeft tegenover het productiebeleid dat de OPEC wil voeren. De olieprijzen stabiliseerden dinsdag nadat ze maandag maar liefst 4 procent onderuit gingen. Het worden nog spannende tijden voor olie.

Bronnen: CNBC

Foto: Sergio Russo – Flickr – CC BY-SA 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.