Americas - 24 maart 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 4,3 procent in het groen.

Wall Street lijkt zich dinsdag te herpakken, vanwege de overtuiging dat, ondanks het gesteggel in de senaat, het enorme reddingspakket om de impact van het coronavirus op te vangen er hoe dan ook gaat komen. Het uitblijven van een akkoord over dit pakket van circa 1,6 biljoen dollar leidde maandag nog tot een fors lager slot.

In de nacht van maandag op dinsdag slaagden de Republieken en Democraten er voor de tweede dag op rij niet is overeenstemming te bereiken over de voorwaarden van het pakket.

“Ik denk dat we heel dichtbij [een akkoord] zijn”, zei de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin desondanks. “Nogmaals ik ga niet in op de details. We zijn heel dichtbij. We zullen de problemen oplossen”, voegde hij toe.

“Slecht nieuws is momenteel echt slecht nieuws”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets, refererend naar het uitblijven van een akkoord over een reddingsplan. Elk sprankje hoop wordt volgens Hewson aangegrepen door beleggers.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicatie geagendeerd. Direct na opening verschijnt de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van maart, gevolgd door de nieuwe woningverkopen in februari.

De euro/dollar noteerde op 1,0828. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0721 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 2,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Chevron meldde vanwege de effecten van het coronavirus dit jaar voor 4 miljard dollar minder te investeren en de inkoop van eigen aandelen op te schorten. De oliereus zei de maatregelen te nemen om zijn dividend veilig te stellen. Het aandeel won voorbeurs 5,8 procent.

General Motors noteerde voorbeurs 5,4 procent hoger. De autofabrikant zei 16 miljard dollar op te nemen van een doorlopend krediet om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Daarnaast zei het concern “agressieve” kostenbesparingen door te voeren en de outlook voor het hele boekjaar in te trekken.

Intel stopt tot nader order met de inkoop van eigen aandelen, vanwege de corona-pandemie. De chipfabrikant zei zich tot de maatregel genoodzaakt te zien vanwege de onzekerheid over de duur en de ernst van de uitbraak. Daarnaast zei de chipreus dat het dividend geen gevaar loopt. Het aandeel noteerde voorbeurs 6,3 procent hoger.

Phillips 66 steeg voorbeurs 4,4 procent. Het energieconcern meldde een lening afgesloten te hebben van 1 miljard dollar. Daarnaast schroeft Phillips 66 zijn investeringsplannen voor 2020 terug en heeft het de inkoop van aandelen tijdelijk opgeschort.

Marriott Vacations heeft besloten al zijn verkooppunten in Noord-Amerika voor twee weken te sluiten. De resorts van het concern sluiten zelfs de hele maand de deuren. Daarnaast kondigde het bedrijf een reeks kostenbesparende maatregelen aan, waaronder werktijdsverkorting voor werknemers. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Nike komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,8 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 2,9 procent lager op 2.237,40 punten. De Dow Jones index eindigde 3,0 procent in het rood op 18.591,93 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.860,67 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.