Nederland - 16 april 2020 - Beursbrink

Amerikaanse olievoorraden stijgen, olieprijzen hebben het moeilijk

door STIJN

Olieprijzen hebben het moeilijk op de markten door de stijgende olievoorraden in de Verenigde Staten. Donderdag was nog maar eens het bewijs dat de voorraden een grote rol spelen voor de prijszetting. Olie had er een bewegelijke dag op zitten en wisselde vaak tussen groen en rood.

Een gemengd sentiment op de oliemarkten door de stijgende Amerikaanse olievoorraden. Het is een beetje dubbel volgens beleggers en investeerders want de hoge voorraden zorgen voor overaanbod en dus lagere olieprijzen, maar langs de andere kant hopen ze dat het hoge aanbod ervoor gaat zorgen dat olieproducenten nog meer gaan knippen in hun olieproductie.

Deze twijfel zorgde ervoor dat de olieprijzen donderdag probeerden te herstellen van een, tot nu toe, slechte beursweek. De olieprijzen waren al drie dagen op rij aan het dalen door de torenhoge Amerikaanse olievoorraden en het leek er op dat donderdag een positieve beursdag ging worden. De Brent crude ging met 0,87 procent de dieperik in terwijl de WTI met 0,45 procent steeg.

The massive storage build, as counterintuitive as it sounds, did provide some price support as the build foreshadows that more wellhead closures are just around the corner, which effectively trims U.S. supply.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij AxiCorp, zag hoe de hoge Amerikaanse olievoorraden toch een positieve bijdrage hadden op de olieprijzen. Beleggers en investeerders hopen nu dat de OPEC+ nog meer inspanningen gaat leveren om hun olieproductie terug te schroeven.

Onlangs werd door de OPEC+ overeengekomen om tot 9,7 miljoen olievaten per dag minder te produceren. Maar marktkenners vrezen dat deze inspanningen niet voldoende zullen zijn gezien de enorme daling van de vraag naar olie door de tragere groei van de wereldeconomie.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel