Americas - 3 maart 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de enorme stijging van maandag voort te zetten, nadat zorgen over het effect van het coronavirus vorige week wereldwijd tot een kaalslag op de aandelenmarkten leidden.

De futures kwamen voorbeurs wat onder druk te staan, nadat de markt de hoop op monetaire ondersteuning deels zag vervliegen. De telefonische vergadering van de G7  leverde geen concrete acties op.

“Wij, de G7 ministers van financiën en de voorzitters van de centrale bank, houden de verspreiding van het coronavirus en de impact op de markt en de economische omstandigheden nauwlettend in de gaten”, stond in de verklaring die werd afgegeven.

Daarbij is er bereidheid om “alle geschikte beleidsinstrumenten” in te zetten, zowel fiscaal als monetair, om de groei te beschermen. De betrokken partijen zullen daarbij gezamenlijk optrekken.

Analist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management waarschuwde voorafgaand aan de vergadering al dat er vermoedelijk geen concrete acties zouden worden aangekondigd.

De centrale bank van Australië verlaagde dinsdag de rente. De Amerikaanse president Donald Trump mengde zich tevens in de discussie en haalde uit naar de Federal Reserve en eiste opnieuw stevige maatregelen.

“Onze Federal Reserve laat ons hogere rentes betalen dan andere [landen], terwijl we juist minder zouden moeten betalen”, klaagde de eerste man van de VS.

Het uitblijven van een renteverlaging zet druk op de Amerikaanse exporteurs en betekent dat de VS een concurrentienadeel hebben, ging de president verder. “Dat zou andersom moeten zijn.”

Er staan dinsdag in de Verenigde Staten geen richtinggevende macro-economische publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1131 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1132 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 2,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Target heeft in het vierde kwartaal conform de eigen verwachtingen gepresteerd, maar wel nadat de retailer al waarschuwde voor de prestaties in november en december. Voor het lopende kwartaal rekent Target ook op een lage enkelcijferige omzetgroei op vergelijkbare basis. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger.

Tilray kan dinsdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de canabisproducent maandag nabeurs over het afgelopen kwartaal een veel hoger verlies rapporteerde dan verwacht. Het aandeel verloor voorbeurs 14,9 procent.

Hotelketen Hyatt Hotels trok maandag zijn winstverwachting voor 2020 in, omdat door de verspreiding van het coronavirus mensen minder hotelovernachtingen boeken. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Visa noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger. De creditcardmaatschappij verlaagde maandag de omzetverwachting voor het lopende kwartaal, vanwege een scherpe afname in reisuitgaven als gevolg van het coronavirus.

Microchip Technology stelde zijn verwachtingen voor de omzetgroei in de eerste drie maanden van 2020 neerwaarts bij als gevolg van een zwakkere vraag en verstoringen de de aanvoerketen veroorzaakt door het coronavirus. Het aandeel daalde 1,4 procent.

Het Duitse aandeel Qiagen steeg voorbeurs 15,6 procent, nadat Thermo Fisher Scientific liet weten bereid te zijn 39,00 euro per aandeel neer te tellen voor het diagnosticabedrijf. Het in New York genoteerde Thermo Fisher, dat maandag al 4,9 procent, zal naar verwachting nog eens 3,1 procent stijgen bij opening.

Chevron zit zodanig bij kas dat het oliebedrijf zijn aandeelhouders de komende vijf jaar tussen de 75 miljard en 80 miljard dollar zal uitkeren. Dit jaar gaat het dividend met 8 procent omhoog en wordt er jaarlijks voor 5 miljard dollar aan aandelen ingekocht. Dat is goed voor een aandeelhoudersrendement van meer dan 7 procent, aldus Chevron dinsdag. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,3 procent lager.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 4,6 procent hoger op 3.090,23 punten. De Dow Jones index eindigde 5,1 procent in het groen op 1.293,96 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 4,5 procent tot 8.952,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel