VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 4 november 2019 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het rood.

De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China biedt markten maandag wereldwijd steun. “Op het handelsvlak werd eind vorige week enige vooruitgang geboekt”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “De Verenigde Staten maakten zich zorgen over de daling van de Chinese yuan en intellectuele eigendomsrechten […] met betrekking tot deze kwesties zijn positieve stappen gezet”, voegde hij toe.

De Amerikaanse minister van handel, Wilbur Ross zei zondag optimistisch te zijn over een deal, hoewel het de twee partijen mogelijk niet gaat lukken om nog deze maand een tijdelijk akkoord te sluiten. Hij zei tevens dat de licenties voor Amerikaanse bedrijven om zaken te kunnen doen met Huawei “zeer binnenkort” afgegeven zullen worden. In totaal hebben 260 Amerikaanse bedrijven vergunningen aangevraagd om zaken te kunnen doen met het Chinese techbedrijf dat vanwege spionage-activiteiten door Washington in de ban werd gedaan.

“Wilbur Ross en Li Keqiang spraken elkaar vandaag in Bangkok en lijken vergevorderd met de onderhandelingen over de zogenaamde fase 1 overeenkomst die een verdere escalatie van de handelsoorlog moet voorkomen”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. Volgens Mevissen is de Amerikaanse president Donald Trump klaar om een akkoord te ondertekenen, maar dat geldt ook voor China, “omdat ook de Chinese economie wel een duwtje in de goede richting kan gebruiken”.

Op macro-economisch vlak staan maandag een tweetal publicaties geagendeerd. De inkoopmanagersindex van New York van oktober en de fabrieksorders in september verschijnen vanmiddag.

De euro/dollar noteerde op 1,1159. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1165 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuw

Sysco boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van van 453,8 miljoen dollar, ofwel 0,87 dollar per aandeel, op een omzet van 15,3 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,98 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,97 dollar per aandeel. De omzet stelde teleur. Analisten hadden gerekend op 15,5 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

Taxidienst Uber komt nabeurs met cijfers. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger.

CEO Steve Easterbrook van McDonald’s is de deur gewezen, nadat hij het bedrijfsbeleid schond door een relatie met een werknemer aan te gaan. Het aandeel van de hamburgerketen daalde voorbeurs 1,7 procent.

Under Armour noteerde voorbeurs 14,4 procent lager. De fabrikant van sportkleding wordt door de Federal overheid onderzocht vanwege verdenkingen van boekhoudfraude. Under Armour boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 102,3 miljoen dollar, ofwel 0,23 dollar per aandeel, op een omzet van 1,43 miljard dollar. Het concern verlaagde de omzetverwachting voor heel 2019, maar werd iets optimsitscher over de winstgevendheid.

Berkshire Hathaway noteerde voorbeurs 0,9 procent hoger. Het investeringsvehikel van Warren Buffett heeft in het derde kwartaal minder nettowinst behaald, maar operationeel was op jaarbasis wel sprake van een kleine verbetering. De zak met geld waarop Buffett zit, is weer verder gegroeid.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,0 procent hoger op 3.066,91 punten. De Dow Jones index eindigde 1,1 procent in het groen op 27.347,36 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 8.386,40 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.