Nederland - 8 november 2020 - Aandelen

Warren Buffett koopt massaal eigen aandelen in

door STIJN

De coronaviruspandemie blijft zwaar wegen op de financiële markten maar daar trekt beursgoeroe en miljardair Warren Buffett zich niets van aan. Tijdens het derde kwartaal verhoogde hij het inkoopprogramma van Berkshire Hathaway naar 9 miljard dollar, dat is bijna het dubbel van het bedrag tijdens het tweede kwartaal. Is dit een teken aan de wand?

Beursgoeroe Warren Buffet heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar het inkoopprogramma van Berkshire Hathaway verhoogd naar 9 miljard dollar. Een bizarre beslissing zou je denken, gezien de financiële markten het moeilijk hebben door de coronaviruspandemie en de lockdowns.

In totaal heeft Berkshire Hathaway dit jaar al voor 15,7 miljard dollar eigen aandelen ingekocht. Maar wat wil dit nu precies zeggen? Dit hadden Warren Buffett en vicevoorzitter Charlie Munger al eerder dit jaar toegelicht in een nota voor hun aandeelhouders.

Our thinking, boiled down: Berkshire will buy back its stock only if a) Charlie and I believe that it is selling for less than it is worth and b) the company, upon completing the repurchase, is left with ample cash. Over time, we want Berkshire’s share count to go down. If the price-to-value discount (as we estimate it) widens, we will likely become more aggressive in purchasing shares. We will not, however, prop the stock at any level.

Buybacks

Het komt er voor hen dus op neer dat ze een ‘buyback’ zouden doen als de waarde van het aandeel onder de effectieve waarde noteert en enkel als er voldoende cash beschikbaar zou zijn. Dat betekent dat ze van mening zijn dat het aandeel goedkoop noteert op dit moment.

When the conditions are right, it should also be obvious to repurchase shares and there shouldn’t be the slightest taint to it any more than there is to dividends

Ondanks een stijging van het aandeel met 20 procent in het derde kwartaal, presteert het aandeel dit jaar nog altijd minder goed dan het gemiddelde rendement van de S&P 500. Op jaarbasis 8 procent in de min terwijl de S&P 500 momenteel op een rendement van 10 procent in de plus staat.

Men zou ook kunnen vermoeden dat Buffett en Munger verwachten dat de problemen omtrent corona en de onzekerheid op de markten gaan verdwijnen de komende maanden. Ze zien de dip van hun aandeel en op de aandelenmarkten als een koopkans om aandelen goedkoop in te slaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Professional – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.