Nederland - 24 juni 2022 - Beursblik
door STIJN

Berkshire Hathaway ziet dip in olieaandelen als koopkans

Het Berkshire Hathaway van Warren Buffett en Charlie Munger heeft zijn positie in het oliebedrijf Occidental Petroleum vergroot. De investeringsmaatschappij heeft 9,6 miljoen aandelen voor 529 miljoen dollar bijgekocht de afgelopen dagen. De recente dip op de oliemarkt baart hen geen zorgen, in tegendeel zelfs. Ze zien het als een koopkans.

Zowat alle aandelen van oliebedrijven zijn de afgelopen dagen hard gedaald. Dat komt door de vrees voor een recessie en dus ook de vrees dat de vraag naar olie gaat afnemen. Warren Buffett en Charlie Munger delen deze angst niet en hebben de dip gebruikt om hun positie in het oliebedrijf Occidental Petroleum (OXY) te vergroten. Ze kochten nog eens 9,6 miljoen stuks op.

Het conglomeraat is nu eigenaar van 16,3 procent in OXY en is hiermee de grootste aandeelhouder. De tweede grootste aandeelhouder is fondshuis Vanguard met een belang van 11 procent. Het aandeel van Occidental Petroleum is één van de best presterende assests op de Standard & Poors 500 dit jaar met een stijging van 92 procent dankzij de stijgende olieprijzen.

Oliesector

Occidental Petroleum is echter niet het enige energiebedrijf waar Berkshire zijn pijlen op richt. Chevron staat ook op het favorietenlijstje. Het valt op dat ze dit jaar hun focus aan het verschuiven zijn richting olie- en energiebedrijven. Deze posities staan bovenaan de lijst tussen die van Apple, Bank of America, Coca Cola, Kraft Heinz en American Express.

Niet bizar gezien de prestaties binnen deze sector. Sinds de olieprijzen sterk zijn gestegen, zijn ook deze aandelen hard gestegen en halen een stevig rendement. Het feit dat Berkshire hun posities uitbreidt in deze sector, wil zeggen dat ze nog meer rendement verwachten binnen de olie-industrie.

Bronnen: Paul R. La Monica – CNN Business

Foto: Jernej FurmanFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.