VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 juli 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,4 procent in het groen.

Daarmee weet de Amerikaanse aandelenmarkt de opwaartse trend van dinsdag vast te houden. Na een volatiele handelsdag sloot Wall Street dinsdagavond hoger, waarmee de beurs de verliezen van de voorgaande handelsdag goedmaakte, toen de S&P 500 in het rood sloot, na vijf opeenvolgende dagen van winsten.

“Ik zou de aandelenmarkt als relatief immuun typeren voor de [corona]crisis”, zei marktanalist Gregory Perdon van Arbuthnot Latham & Co. “Het is lastig voor aandelenmarkten om te dalen, terwijl stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zorgen voor lagere rente op obligaties”, lichtte hij toe.

De markt haalde woensdag voorbeurs steun uit veelbelovende studieresultaten met een mogelijk coronavaccin van Moderna. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat het vaccin de gewenste immuunrespons veroorzaakte bij alle 45 proefpersonen, zonder dat de veiligheid in het geding kwam. Eind juli start de farmaceut een grote laatste klinische proef met het middel.

“Hoewel de discrepantie tussen de financiële markten en de reële economie volop van kracht blijft, kan het wegvallen van één risico dankzij een vaccin de weg vrijmaken voor een snel economisch herstel”, zei marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 5,1 procent. De importprijzen stegen in een hoger tempo.

De NY Fed productie-index is gestegen van 0,2 negatief in juni naar 17,2 deze maand.

Later op de dag volgen industriële productiecijfers van juni, de wekelijkse olievoorraden en het Beige Book van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,1442. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1396 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

UnitedHealth heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 6,64 miljard dollar, ofwel 6,91 dollar per aandeel, op een omzet van 62,14 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 7,12 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een aangepaste winst van 5,24 dollar per aandeel op een omzet van 63,5 miljard dollar. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent.

Goldman Sachs heeft het afgelopen kwartaal een vrijwel vlakke nettowinst geboekt, ondanks hogere inkomsten bij de zakenbank, maar overtrof de winstverwachting van analisten ruimschoots. Het aandeel steeg voorbeurs 4,1 procent.

Moderna noteerde voorbeurs 15,5 procent hoger, na publicatie van de onderzoeksresultaten met het coronavaccin dat het ontwikkelt.

Google investeert 4,5 miljard dollar in Jio Platforms. De zoekmachine krijgt daarmee een belang van 7,7 procent in het Indiase telecombedrijf. Moedermaatschappij Moedermaatschappij Alphabet steeg voorbeurs 0,3 procent.

Best Buy wil dat klanten in alle Amerikaanse winkels van het bedrijf gezichtsbedekking dragen ter bescherming tegen het coronavirus. Het aandeel steeg voorbeurs 1,0 procent.

Apple heeft woensdag een grote overwinning behaald in een belastingzaak die het uitvecht met de Europese Unie. Het gerecht van de Europese Unie, onderdeel van het Europese Hof van Justitie, oordeelde in het voordeel van Apple en Ierland. Dit scheelt Apple een nabetaling van 13 miljard euro. Het aandeel Apple steeg voorbeurs 1,7 procent.

Alcoa publiceert nabeurs kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 3.197,52 punten. De Dow Jones index eindigde 2,1 procent in het groen op 26.642,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 10.488,58 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.